Kurkuma za izbjeljivanje zubi

Neprestanom konzumacijom čaja, kave, cigareta i prerađene hrane na našim zubima se stvaraju naslage zbog čega zubi poprimaju žutu boju, ali i veliku osjetljivost.

Na sreću, postoji jedno prirodno rješenje za to: prah kurkume kojega možete kupiti u svakom trgovačkom centru na polici sa začinima.

Mljeveni prah gomolja ove biljke je, prije svega, poznat u kulinarskim vodama gdje služi kao začin za pripremu mnogih jela. 

Međutim, njena djelovanja su puno veća zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava. Ovaj žarko žuti prah ima protuupalno djelovanje, pomaže i djeluje protiv Alzheimera, raka, artritisa, dijabetesa... a njena pozitivna djelovanja su i znanstveno dokazana.



Pomoću praha kurkume može vrlo jednostavno, brzo i jeftino vratiti bijele nijanse svojim zubima te uz to sve smanjiti količinu štetnih bakterija koje stvaraju karijes.

Upute: uzmite pola čajne žličice sušene kurkume (idealno organske) i pomiješajte je sa vrlo malo vode. Kada dobijete pastu, oprezno je nanesite na četkicu za zube i perite zube kao inače. 

Tijekom pranja zubi budite oprezni kako pasta ne bi došla u kontakt s vanjskim dijelom kože izvan usta jer ćete se u suprotnom usput obojati u svjetložutu nijansu.