Paradajz dijeta

Paradajz dijeta će vam pomoći da za nedelju dana izgubite čitavih 3,5 kilograma

Pijuckanje soka od paradajza ubrzava proces mršavljenja i topljenja masnih naslaga.

Disciplinovano se pridržavate dijete, ali nikako da postignete zadovoljavajuće rezultate? Možda je vreme da probate novi trik!

Naime, američki stručnjaci su otkrili krajnje jednostavan recept za uspešno mršavljenje! Sve što vam je potrebno jeste „čarobni sastojak” u vidu čaše soka od paradajza!

Začinite svoju dijetu ovim napitkom i čak tri puta ćete povećati šanse za topljenje sala! Bilo da pijuckate sok koji ste sami napravili ili koristite kupovni sa smanjenim procentom natrijuma, koristi po vaš organizam su višestruke.

Osim što ćete mu obezbediti optimalnu količinu vitamina i minerala kojim je paradajz bogat, istraživanja su pokazala i da ovo povrće utiče na snižavanje holesterola i krvnog pritiska. Pored poboljšanja opšteg zdravlja, lako ćete se osloboditi suvišnih kilograma!

Paradajz dijeta

Koliko sok od paradajza pomaže u borbi sa gojaznošću, pokazao je jedan eksperiment. Osobe koje su u svoj dijetalni jelovnik uvrstile „magični” sok, izgubile su čitavih 3,5 kg za svega sedam dana!



Postoji nekoliko razloga zbog čega sok od paradajza u kombinaciji s laganom dijetom daje tako dobre rezultate u skidanju suvišnih kilograma i topljenju tvrdokornih masnih naslaga.

-Zaustavlja glad

Šolja soka od paradajza ima svega 50 kalorija. Poređenja radi, istu kalorijsku vrednost ima i malena kocka sira ili pola parčeta hleba. Trik je u tome što ovaj napitak, čak i u maloj koliiičini, obezbeđuje organizmu neophodne nutrijente, zbog čega se gubi osećaj gladi i smanjuje se potreba za unosom kalorija. Takođe, jedna studija je pokazala da ukoliko popijete čašu ovog soka pre obroka, u toku dana ćete uneti čitavih 136 kalorija manje!

-Ubrzava topljenje masti

Osobe koje piju sok od paradajza unose duplo više vitamina C od onih koji se samo pridržavaju redukovanog režima ishrane. Zbog čega je ovaj vitamin važan? Prvenstveno, jer omogućava telu da proizvode jednu aminokiselinu koja je od presudnog značaja za toplje-nje masti. Istraživanje je pokazalo da osobe koje ne unose dovoljne količine vitamina C tope za 11 % manje masti, dok oni koji ga unose u pojačanoj meri skidaju i do 30 % više sala!

Kad osetite glad želju za „nedozvoljenom” hranom, popijte magični crveni sok! Napad gladi će odmah prestati.