Uklonite strije, ožiljke i podočnjake sa ovih 5 prirodnih lijekova!

Maska protiv ožiljaka i podočnjaka

Za ovu masku potrebni su vam slijedeći sastojci:

– pola kašičice kurkume
– jedna kašičica jogurta (što veći sadržaj mliječne masti, to bolje)
– četiri do pet kapi svježeg soka od limuna

Priprema maske:

Sastojke pomiješajte, te dobijenu smjesu nanesite na ožiljak. Nakon 15 minuta isperite je hladnom vodom. Nanosite je svakodnevno, dok ne vidite poboljšanje (obično je potrebno dvije nedelje).

Gel protiv strija, ožiljaka i podočnjaka

Gel od aloja vere najbolji je za eliminisanje pomenutih problema, a možete ga naći u skoro svim apotekama (idealno bi bilo da koristite svježi gel, iz biljke). U zavisnosti od veličine ožiljka zavisi i količina koju ćete nanijeti. Datu količinu trljajte kružnim pokretima dok je koža skroz ne upije.

Maska protiv ožiljaka i strija

Za ovu masku vam je potrebno:

– jedna kašika djevičanskog maslinovog ulja
– pola kašičice kurkume



Priprema maske:

Pomiješajte navedene sastojke i dobijenu smjesu nanesite na ožiljak. Ostavite da djeluje što duže. Isperite mlakom vodom. Takođe, na strije možete nanijeti samo maslinovo ulje i ostaviti da prenoći. Ujutro kožu isperite mlakom vodom.

Tonik protiv ožiljaka

Samo jedna kriška limuna! Trljajte je preko ožiljka kružnim pokretima. Ne ispirajte odmah – ostavite da djeluje preko noći i isperite ujutro.

Maska protiv podočnjaka, ožiljaka i strija

Puter od kakaoa možete pronaći u svim bolje snabdjevenim apotekama i radnjama koje se bave prodajom kozmetike. Kada je riječ o tamnim kolutovima ispod očiju, nanesite ga na kožu ispod očiju. Kada je riječ o strijama i ožiljcima, utrljajte ga kružnim pokretima na problematično područje. Obično je potrebno oko dvije nedelje da se postignu željeni rezultati.