ĐUMBIR LEČI RAK! Lekari potvrdili da ovaj koren ubija ćelije kancera!

Naučnici tvrde da đumbir ubija ćelije raka, i ne samo to, nego ih tera da ubijaju jedna drugu.

Dosad smo imali razne tvrdnje ljudi koji su se izlečili pomoću đumbira ili poznaju nekoga ko se tako izlečio, ali sada i naučnici tvrde da ovaj čudotvorni koren ubija ćelije raka, i ne samo to, nego ih tera da ubijaju jedna drugu.

Ćelije raka počinju da napadaju jedna drugu i međusobno se uništavaju, a ovaj začin pomaže i u ublažavanju mučnina i bolova osobama koje prolaze kroz hemoterapiju, prenosi MojeZdravlje.

Đumbir se dugo koristio za tretiranje upala i mučnina, ali rezultati koji su prezentovani na predavanju Američkog Udruženja za istraživanje raka otkrivaju da kada se koristio prah đumbira za lečenje raka, one su sve izumrle nakon izlaganja tom sastojku. U medicinskom žargonu to se zove apopotoza – programirana smrt ćelije. Kada je đumbir prisutan, ćelije raka čak napadaju jedna drugu, to se zove autofagija.

Dok se đumbir smatra kao sjajan prirodni lek za one koji prolaze hemoterapiju, osobe koje imaju rak mogu ga koristiti na vlastitu volju u većim količinama. Jedno drugo istraživanje koje pokazuje sposobnosti đumbira u borbi protiv raka jajnika navodi: “Đumbir sprečava rast i modeluje izlučivanje angiogenih faktora u ćelijama raka jajnika. Korišćenje dijetetskih supstanci kao đumbir, imaju potencijal u lečenju i prevenciji raka jajnika.”



Vrednost đumbira je, kako stručnjaci navode, u sadržaju aktivnih materija koje imaju analgetske, sedativne, antipiretske i antibakterijske efekte. Konzumacija đumbira leči želudačno crevna poremećaje nastale putnom mučninom ili trudnoćom.
Istovremeno đumbir nema nepoželjnih nuspojava, kao što je, na primer, pospanost, koja se pojavljuje uzimanjem farmaceutskih preparata. Olakšava varenje (podražuje peristaltiku i lučenje želudačnog soka), deluje protiv nadimanjai stišava želudačno-crevna grčeve.

Đumbir se uzima i za jačanje apetita. Preventivno deluje protiv zaraznih bolesti jer je antiseptik (uništava mikroorganizme), stimuliše sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Deluje i protivupalno, što se odnosi na mnoge bolesti, uz ostalo, na reumatoidni artritis, kada uzimanje đumbira smanjuje bolove, otoke i jutarnju ukočenost, a poboljšava pokretljivost zglobova.

Deluje kao antikoagulans, odnosno sprečava zgrušavanje krvi i stvaranje tromba. Deluje povoljno na rad jetre i smanjuje holesterol. Pomaže kod migrene i drugih vrsta glavobolja. Takođe, đumbir snižava povišenu telesnu temperaturu. Deluje i kao antioksidans, odnosno protiv štetnog delovanja slobodnih radikala, a uz ostalo sadrži kurkumin i deluje protiv raka i ateroskleroze.

Đumbir možete koristiti u neograničenim količinama, kao začin, kao sok ili čaj u hrani ili u piću. Kao začin prisutan je u svim prodavnicama, a kao koren potražite ga u prodavnicama zdrave hrane.

Piše: telegraf.rs