ODLIČAN TRIK: Kako da pojedete 30% manje hrane, a da nikad ne budete gladni

Treba da uradite samo jednu jednostavnu stvar i ješćete za trećinu manje. Naravno, vrlo brzo ćete skinuti kilograme.

Najlakše je reći da vam je potrebna snaga volje da biste jeli manje, ali svi znamo da to nije tako lako. Međutim, ovaj trik bi vam mogao pomoći da smanjite unos hrane, a samim tim i smršate i to bez mnogo truda.

Ako vam se često događa da nakon obroka diskretno morate da otkopčate dugme na pantalonama, jer ste se precenili i previše pojeli, ovaj trik bi vam mogao pomoći da manje jedete.

Ovaj korisni savet podelio je, Brendon Ngven, osnivač bloga o zdravom životu “ChillPill”, a prenosi Net.hr.

– Jednostavno rešenje da sporije i manje jedete jeste da pribor za jelo koristite manje veštom rukom – savetuje Brendon.

Dakle, ako ste desnoruki, pokušajte da jede levom rukom, i obrnuto.



– Možda će vam na početku biti previše da to radite za svaki obrok, pa počnite s tim kada večerate, jer smo tada najskloniji prejedanju – kaže ovaj bloger.

Zašto je ovaj trik efikasan?

Razlog za to je što će vam tako trebati više vremena da jedete pa će mozak primiti signal da je želudac pun pre nego što se prejedete.

Drugim rečima, ješćete sporije, konzumiranjem hrane rukom koja vam nije dominantna daćete sebi vremena za razmišljanje o hrani, umesto da je jednostavno “natrpate” u sebe.

Psihoterepeut, Suzan Hepburn, koja je i specijalista za zdravu ishranu i mršavljenje, saglasna je sa ovim savetom.

– Istraživanja su pokazala da konzumiranje hrane rukom koja nije dominantna može za 30 odsto da smanji količinu hrane koju unosimo. Na taj način se ometaju uobičajeni obrasci načina na koji inače jedemo – kaže ona.

– Ne samo što nam je nezgodno da jedemo rukom koja nam nije dominantna, već nas to navede da razmislimo da li smo gladni. Ako je odgovor “ne”, prestanite da jedete – kaže specijalista.

Piše: telegraf.rs