OVAKO SVAKOM MOŽETE DA SPASITE ŽIVOT: Ne biste verovali kako možete da sprečite sigurnu smrt!

Kako biste pomogli osobi koja je doživela šlog, u ležećem položaju je bocnite iglom po svim prstima na rukama, i obe ušne školjke, da potekne krv.

Smrt, kao posledica moždanog udara, može se sprečiti jednostavnom kineskom metodom za koju je potrebna samo igla, koju ima svaka kuća. Najbolje bi bilo upotrebiti medicinsku iglu, ali može pomoći i obična, koju je pre upotrebe neophodno sterilisati.

Kada osoba dobije moždani udar, mozak ne prima dovoljno kiseonika, što dovodi do odumiranja moždanih ćelija. Kako biste pomogli nekom ko je doživeo šlog, najbitnije je da tu osobu ne pomerate i da što pre uzmete iglu kojom ćete je, u ležećem položaju, bocnuti po svim prstima na rukama, i ušima, da potekne krv.

Naime, neophodno je bocnuti vrhove svih deset prstiju, ispod noktiju. Ako nema krvi, zategnite kožu i pritisnite jače da krv počne teći. Pacijent će početi da se vraća u normalu čim izbockate prste i oni počnu da krvare.



Nakon toga, masirajte uši šlogirane osobe, dok ne postanu crvene, a da bi cirkulacija bila bolja, takođe, bocnite svaku ušnu školjku dva puta dok se ne pojave dve kapi krvi.

Posle ove prve pomoći, pacijent će se sigurno stabilizovati, i tek tada ga treba odvesti u bolnicu.

Inače, ako koristite običnu iglu, sterilišite je držanjem iznad vatre.

Ovo je tradicionalna kineska metoda koja se koristi godinama. Kineski stručnjaci tvrde kako je ona sto odsto delotvorna i da zaista može pomoći da se nekom, ko je doživeo moždani udar, spasi život.

Moždani udar je drugi uzrok smrti u svetu.

Piše: telegraf.rs