Tinktura od lovora za bolne zglobove i mišiće – RECEPT!

Lovor (Laurus nobilis) je biljka koja ima vrlo jake analgetska svojstva. To je razlog zašto lovorov list je super biljka kada je riječ o liječenju brojnih bolesti, poput migrene.

Ona također igra veliku ulogu u probavu hrane, jer to poboljšava i potiče probavu tijekom probavnog trakta i pomaže u smanjenju razine šećera u krvi. Od svog jak miris odbija insekte, to se također može koristiti kao sredstvo protiv moljaca. 

Sada ćemo vam predstaviti vrlo učinkovitu i jednostavanu za pripremu, tinkturu protiv reumatizma, bolnih tetive i mišića, bolnih i nateklih zglobova.

Priprema se vrlo lako i jednostavno. Sve što trebate imati kako bi se ispravno pripremili tinkturu je lovorov list i malo alkohola.

Potrebni sastojci:

– 30 grama svježeg lovorovog lista
– 300 ml 60% alkohola


Načine pripreme:

Fino nasjeckajte lovorov list i stavite u staklenku. Dodajte alkohol i čvrsto zatvorite posudu. Zatvorenu posudu stavite na toplo mjesto da stoji 10 dana. Nakon 10 dana procjedite dobivenu tekućinu i stavite je u bocu.

Upotreba:

Možete koristiti tinkturu za masažu bolnih područja. Možete koristiti tinkturu na drugi način – konzumiranje 10 kapi njemu otopi u vodi, 3 puta na dan prije obroka.

Mjere oprez:

Ovaj oprez vrijedi za bilo kakve lovor konzumacije. Lovor se ne smije koristiti dulje od mjesec dana. Morate napraviti najmanje 15 dana pauze prije nego što nastavite ga koristiti. Trudnice i djeca do 6 godina starosti ne smiju koristiti lovorov list.

Preuzeto sa: putdozdravlja.net