Naučite kako kod kuće možete ukloniti zubni kamenac

Nakupljanje kamenca na zubima neugodna je pojava, a kamenac nastaje iz mnogih razloga. Već smo pisali na temu zubni kamenac, pa pročitajte.

Naime, zubni kamenac pogađa sve dobne skupine, a jako je loš jer uništava desni i zube.

Želite li ukloniti ružne nakupine kamenca i spriječiti njegovo pojavljivanje, predlažemo vam da isprobate ova 3 jednostavna kućna recepta koji doista djeluju.

Jabučni ocat je odličan protiv zubnog kamenca – U šalicu ulijte jabučnog octa te u njega umočite četkicu za zube. Ostavite da tak odstoji par minuta. Namočenom četkicom dobro iščetkajte zube te, po potrebi, tijekom četkanja umočite u šalicu još jednom. Četkajte zube dvije do tri minute. Nakon toga, zube operite pastom za zube te dobro isperite usnu šupljinu.


Aloa vera i glicerin – Protiv zubnog kamenca možete isprobati i ovaj recept. U posudi izmiješajte šalicu mlake vode, pola šalice sode bikarbone, žličicu aloa vera gela, žlicu soka od limuna i 4 žlice biljnog glicerina. Sve dobro izmiješajte te prelijte u bočicu sa zatvaračem. Mješavinom četkajte zube svaki dan te nakon toga kratko ih iščetkajte s običnom pastom za zube.

Kora od naranče također djeluje – Ako imate problema sa zubnim kamencem predlažemo vam da istrljate zube unutrašnjim djelom kore od naranče prije spavanja. Bez ispiranja, ostavite da djeluje preko noći. Ujutro operite zube na uobičajen način pastom za zube. Koru od naranče možete i zgnječiti u mužaru te smjesu nanijeti na četkicu i dobro iščetkati zube prije spavanja.

Još o zubnom kamencu, procesu nastajanja i prevenciji pročitajte u člancima koje smo objavili prije. Nadamo se da će vam savjeti za uklanjanje zubnog kamenca pomoći. Ako ne želite isprobati nijedan od njih, onda svakako posjetite stomatologa da on pregleda zdravstveno stanje vaših zuba.

Preuzeto sa: kakolijeciti.com