Trikovi kako brzo i lako očistiti sve staklene ploče za kuhanje!

Nakon svakog kuhanja ostaju "dokazi". Nebitno je li u pitanju juha koja vam se prelila, je li vam kapnuo umak ili je ploča puna tvrdokornih mrlja, s ovim trikom ćete sve očistiti.

Ako imate staklokeramičku ili indukcijsku ploču za kuhanje, onda je bitno da kod kuće imate strugač za staklo. Pomoću njega ćete prvo ukloniti debele naslage na ploči.

Nemojte jako pritiskati prilikom struganja stakla te ga nemojte držati okomito na ploču jer postoji velika mogučnost da ju nepovratno oštetite.

Strugajte s laganim pritiskom na ploču pod kutem od trideset do četrdeset stupnjeva.

Nakon što ste ostrugali tvrde mrlje, pokupite strugotine mekanom krpom i prebrišite ploču. Ako je slučajno ostala još koja mrlja, ponovite postupak.


Ako uz ploču imate i grilje, provjerite u uputstvima možete li ih oprati u perilici za suđe. Ako možete, grilje redovite perite u perilici kako biste izbjegli nakupljene masnoće i prljavštine.

U slučaju da vaše grilje ne smiju u perilicu, prvo ih stavite da se namaču u vrućoj vodi i sapunu za pranje suđa

Zatim je potrebno nanijeti sredstvo za čišćenje ploče i ostaviti ga barem petnaest minuta da djeluje. U slučaju da grilje nemaju posebne premaze slobodno ih lagano istrljajte metalnom spužvicom.

Za obložene grilje koristite spužvice koje ne grebu površine, poput ove na fotografiji.

Ako možete odvojiti plamenike, prvo ih namočite u vrućoj vodi sa sapunom i potom isperite. prebrišite s mokrom krpom utor za plamenik u ostavite pola sata ploču da se u potpunosti osuši.

Nakon pola sata slobodno vratite plamenike i postavite grilje.

Preuzeto sa: 24sata.hr