Kako da se riješite mrava na prirodan način

Srećom, postoji mnogo načina da ih se riješimo, a najbolja stvar je što većinu stvari za eliminisanje mrava već imamo u svom domu.

Donosimo vam par najefikasnijih i najjednostavnijih načina kako da ih se riješite.

Sok od limuna: Pospite kritična mjesta svježe iscijeđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osjete, udaljavaju se od nje.

Cimet: Esencijalno ulje cimeta nanesite po svim ćoškovima gdje se mravi pojavljuju (to možete uraditi pomoću štapića za uši). Takođe, možete napraviti tekućinu od pola litre vode, dvije kašike cimeta i par klinčića. Dobijenom mješavinom poprskajte mjesta gdje se mravi nalaze.

Voda i deterdžent za suđe: Prokuvajte litru vode i dodajte par kapi deterdženta za suđe. Ovom tekućinom natopite kritična mjesta. Ovaj odlični trik možete koristiti i za korov.
Kreda: U svim poljoprivrednim apotekama možete jeftino nabaviti kredu za mrave. Jednostavno povucite liniju i ne brinite se, mravi se neće odvažiti da je pređu.

Soda bikarbona i šećer u prahu: Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu. Smjesu stavite na mjesto gdje se nalazi najviše mrava. Za par dana ćete ih sve uništiti.




Mljevena kafa: Običnu mljevenu kafu stavite na mjesta odakle mravi izlaze. Kafa ih neće uništiti već samo natjerati da promijene stanište (izvan kuće, naravno).

Sirće: Možete ga koristiti na više načina. Sirće možete sipati direktno na žarište (ukoliko ga pronađete). Garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Zatim, možete poprskati ćoškove i male rupe kombinacijom sirćeta i deterdženta za suđe. I na kraju, neka vam uđe u svakodnevnu praksu da vaše podove brišete vodom u koju ste stavili sirće. Kuća će se blistati, a mravi će potpuno nestati.