-->

Zasigurno ćete izliječiti prostatu

Prostata je žlijezda koju imaju samo muškarci. Funkcija prostate nije do kraja razjašnjena, ali se smatra da ima svoju ulogu za plodnost i zdravlje muškarca. Medjutim u srednjem i poznom dobu može da stvara probleme. Najčešće se javlja uvećanje prostate ili benigna hiperplazija, ali postoje i druge bolesti kao prostatitis ili upala prostate i rak prostate.

Uvećanje prostate je toliko često oboljenje da mnogi na to gledaju kao na normalnu pojavu.

Spada u najčešća oboljenja kod muškaraca. Starenje i hormonske promene imaju veliki uticaj na prostatu. Sa starenjem se procenat obolelih proporcionalno povećava. Ne treba isključiti uticaj ishrane i zdravog načina života. Previše začinjena hrana, gazirani napitci i mnogo alkohola mogu da utiču negativno.

Uvećanje prostate može biti jako neprijatno, jer kroz nju prolazi mokraćna cev, tako da svaki pritisak utiče na smanjanje mokraćnog mlaza. Nemogućnost izmokravanja, može da izazove i druge zdravstvene probleme. To su pre svega bakterijske infekcije, problemi sa mokraćnim kanalima, bešikom i bubrezima.

Simptomi uvećanja prostate
- otežano mokrenje
- slabiji mlaz pri mokrenju
- noćno mokrenje
- često mokrenje
- nemogućnost potpunog pražnjenja bešike
- naprezanje kod mokrenja
- iznenadne neodložne potrebe za mokrenjemBiljke koje su dobre za prostatu
Testerasta palma je biljka engleskog naziva Saw Palmetto, a latinskog Serenoa repens. Zna se da je porijeklom iz Severne Amerike i da su je koristili i indijanci. Lekoviti dio biljke su bobice. Najčešće se koristi ekstrakt bobica testeraste palme. To je jedna od glavnih biljaka koja se koristi za lečenje prostate prirodnim putem. Ulazi u sastav mnogih preparata za prostatu. Može se naći i u vidu kapsula. Dosadašnja istraživanja su pokazala da se upotrebom smanjuju problemi sa prostatom, zatim kod mnogih pacjenata rešava probleme sa noćnim mokrenjem, protok mokraće je poboljšan, a samim tim i pražnjenje bešike.

Dejstvo ove biljke je blago, ali i efikasno. To je jedan od najboljih prirodnih lekova za prostatu. Osim toga ova biljka se koristi za povećanje plodnosti i potenciju.

Paradajz je prema nekim istraživanjima veoma koristan za prostatu. Treba ga jesti redovno i u slučaju problema sa prostatom, a li i preventivno, jer smanjuje rizik za dobijanje raka prostate.

Slično kao i testerasta palma, na prostatu djeluje i kora afričke šljive, pa se isto tako može naći u sastavu prirodnih preparata za lečenje prostate.

Čaj za prostatu
Čaj od male mlečike (Epilobium parviflorum) daje dobre rezultate kod uvećanja prostate, upale prostate, kao i kod problema sa mokraćnim putevima, bešikom i bubrezima. Koristi se kod problema sa učestalim i otežanim izmokravanjem. Za pripremu čaja se koriste listovi, cvetovi i stabljika.

Čaj se priprema tako što se jedna mala kašika male mlečike prelije sa šoljom ključale vode. Zatim se poklopi i stoji 10-15 minuta. Potom treba procijediti čaj i piti ga 2 puta u toku dana, najbolje ujutro i uveče.

Nekima prostatu umiruju i čaj od koprive, uvin čaj i zeleni čaj.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.