KINESKA MAPA LICA MIEN SHIANG OTKRIVA S ČIM SE VAŠE TIJELO BORI!

Mapiranje lica “Mien Shiang” doslovno znači čitanje lica i tradicionalna kineska medicina čvrsto vjeruje kako ono govori puno više nego što mislimo…

Kada jedan od naših najvećih organa – naša koža počinje odavati određene simptome, to bi mogao biti pokazatelj da još nešto u tijelu ne funkcionira dobro.

Sve tjelesne neravnoteže, kojih često i nismo svjesni, će se prikazati na našem licu.

Kineska medicina smatra da svaki dio našeg lica predstavlja određene organe u našem tijelu, a kad se pojave problemi na određenim područjima, primjerice bradi, to nam pokazuje da imamo druge zdravstvene probleme koje treba rješavati.

Ovdje govorimo o neravnoteži kože – o pojavi akni, osipa, osjetljivosti kože, upala, crvenila te izraženih bora i pigmentacija.

Čelo: Mjehur, srce i tanko crijevo

Uzrok:

Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sustava. Pretjerana konzumacija alkohola, previše šećera i kasno lijeganje, također će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, također mogu biti jedan od uzroka.

Lijek:

Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vrijeme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu i prazniti “kantu za smeće” u glavi.


Između i sa strane obrva: Jetra

Uzrok:

Kao gore, ističe da vaš probavni sustav radi previše i ne dobiva dovoljno odmora. Vi možete također biti alergični na određene namirnice, kao što su pšenica ili konzumiranje mesa.

Lijek:

Preporučuje se zdrava svježa hrana, svježi zrak, smirujuće vježbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije – sve to će vam pomoći.

Ispod očiju: Bubrezi

Uzrok:

Pretjerano unošenje duhana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.

Lijek:

Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Provjerite jeste li dovoljno hidrirani sve vrijeme.

Nos i ispod nosa: Srce

Uzrok:

Zatvor, probavne smetnje, plinovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visoki krvni tlak također može donijeti probleme s ovog područja vašeg lica.

Lijek:

Provjerite svoj krvni tlak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slijede niske razine kolesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umjereno svakodnevno vježbanje će također poboljšati stanje.

Donji dio obraza: Pluća

Uzrok:

Astma, zagađenje, pušenje, sve to će utjecati na ovo područje. To je također mjesto gdje nastaju tamni krugovi ispod očiju.

Lijek:

Držite se podalje od zagađenog zraka, smoga, dima i dr … Obavezno povećati unos kisika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svježem zraku se preporuča, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.

Desni i lijevi obraz: Pluća i želudac

Uzrok:

Pušenje, loša probava, želučani problemi, stres, loša prehrana, previše šećera, moguće alergije.

Lijek:

Eliminirati obrađene namirnice iz svoje prehrane i provjerite koristite li kvalitetnu prirodnu kozmetiku pogodnu za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobitela, provjerite jesu li ta područja čista. Za žene, oprez tijekom šminkanja sa spužvama i četkicama – često ih mijenjajte i perite.

Oko usta: Debelo crijevo

Uzrok:

Prehrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske prehrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, također može dovesti do hormonalne neravnoteže.

Lijek:

Detoks dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamno zelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavjetujte se s liječnikom za sve neravnoteže u vašem hormonskom sustavu.

Vilica, brada i vrat: Hormoni, ginekološki problemi

Uzrok:

To bi moglo značiti da se vaše tijelo bori protiv bakterija, stresa, promjene u okolini ili promjene u prehrani i načinu života. Također, bi to moglo biti i zbog ovulacije.

Lijek:

Držite područje čisto i što više boravite na svježem zraku. Blage vježbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete također će vam pomoći da izbalansirate hormone.

Uši: Bubrezi

Uzrok:

Previše soli, začina, nedovoljno vode. Ponekad, previše kofeina može se odraziti na ovom području.

Lijek:

Smanjite unos soli, začina i kofeina, ali i pijte više vode.