Ne pije lekove, ne stari, ne boluje ni od čega: Žena zmaj (72) otkrila izvor mladosti! (FOTO)

Svetu je poznata kao “žena koja ne stari”, a o njoj su pisali brojni strani časopisi, i to s razlogom. Od ove 72-godišnjakinje zaista ima šta da se nauči

Anet Larkins je žena koja sa svoje 72 godine ima lice i telo devojčice, a tajnu svog mladolikog izgleda i dobrog zdravlja već godinama deli sa javnošću, otkrivajući svoje recepte za jela koja sama priprema i napitke kojima svakodnevno čašćava svoj organizam.

Za ovu damu, godine su samo broj, i to sve zahvaljujući njenom disciplinovanom načinu života.
Anet je rođena 1942. godine u Severnoj Karolini, međutim najveći deo svog života provela je na Floridi, koju smatra svojim domom. Tamo je upoznala devet godina starijeg muškarca Amosa Larkinsa, za koga se udala sa 16 godina. Nedavno su proslavili 56 godina braka. Pre svog 19.rođendana, Anet je rodila dva sina, i to samo u razmaku od deset meseci.

U odnosu na nju, njen suprug izgleda kao deda, a 50-godišnji sinovi kao njeni vršnjaci. U čemu je njena tajna?

Svetu je poznata kao “žena koja ne stari”, a o njoj su pisali brojni strani časopisi, i to s razlogom. Od od ove 72-godišnjakinje zaista ima šta da se nauči. Na njenoj trpezi nikada nećete naći ništa što nije poreklom iz njene bašte, gde uzgaja razno voće, povrće i lekovito bilje.

Pravi izvrsne salate i ukusna jela, te svakodnevno cedi i pije domaće sokove. Njen životni moto je čuvena Hipokratova poslovica: “Neka hrana bude tvoj lek, a lek neka bude tvoja hrana”. Dugo je bila vegeterijanka, pa je prešla u vegane, te je sirova hrana njeno najveće oružje i saveznik lepote i snažnog imuniteta.


Napisala je svoju knjigu saveta i izdala DVD, koji su i te kako traženi među pristalicama njenog načina života.

“Oduvek sam volela da motivišem pojedince da naprave promenu u svom životu i tako poboljšaju njegov kvalitet. Sviđa mi se da stimulišem njihovu psihu i pomažem im da pronađu svoju unutrašnju snagu”, objašnjava ona.

Njena majka i baka umrle su u ranoj dobi zbog raka dojke. Istorija oboljenja od dijabetesa u porodici je poduga, ali ona je savršenog zdravlja. Od lekova ne koristi ništa, pa čak ni aspirin.

Šta jede?

Recept za jedno od njenih zdravih obroja: kupus salata, iseckana zelena salata, bulgur (namirnica organskog porekla koja se pravi od pšenice, može se kupiti u radnjama zdrave hrane), crvena paprika, brokoli, pečurke, laneni krekeri i posut kim.

Još jedan njen predlog za ručak: divlji pirinač, luk, malo hleba natopljenog sokom od avokada, komadi avokada, sitno seckana crvena paprika, preliv od konoplje, u kombinaciji sa pirinčem.
Ovako uglavnom izgleda njena trpeza, na kojoj je svaki tanjir ispunjen zdravim zalogajima, a glavni sastojci su povrće iz njenog vrta: kelj, brokoli, kupus, grašak, šargarepa…

U svojoj bašti, Anet uzgaja čuveno “drvo života” Noni. Postojbina ovog drveta je na Tahitiju, ostrvima Polinezije, Tajlandu i Indiji, a na njihovom jeziku Noni znači “Božiji dar”.

Plod drveta Noni se koristi za pravljenje soka, za meleme, a lišće za čajeve. Poznato je da melem od Nonija znatno pomaže kod kožnih problema i uganuća.