Evo kako da zaustavite krvarenje za 10 sekundi pomoću ALEVE PAPRIKE!

Ovaj jednostavan trik može prosto da vas spasi nepotrebnog smaranja, međutim, u kritičnoj situaciji može nekome i da spasi život. Saznajte kako.

Sigurno vam se nekad desilo da se posečete ili ogrebete na nezgodnom mestu i da krv prosto neće da stane. Držite maramicu čvrsto pripijenu, lepite flastere, ali ne pomaže. Evo šta treba da radite

Za brzo zarastanje rana potreban vam je neki koagulator. Najbolji je lekovita glina u prahu, ali ako je nemate pri ruci u tu svrhu može da posluži i aleva paprika, naravno ne ljuta.

Krvarenje iz nosa, duboke posekotine, čaki i arterijsko šikljanje krvi biće zaustavljeno za nekoliko trenutaka pomoću aleve paprike.Najbolje je da aleva paprika bude organska, a sve što treba da uradite jeste da je pospete po rani i pritisnete maramicom, a zatim ostavite da se osuši. Ako imate glinu u prahu, postupite na isti način. Krvarenje će biti zaustavljeno u rekordnom roku.

Aleva paprika, kao i glina u prahu, mogu da pomognu i kod unutrašnjeg krvarenja. U tom slučaju treba kašičicu praha razmutiti u čaši tople vode i popiti.

Piše: telegraf.rs