Oslobodite se bola pomoću ALU-FOLIJE!

Ako vas muče bolovi u leđima, vratu, nogama i zglobovima, pokušajte da primenite ovaj jednostavan trik. Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji.

Aluminijumsku foliju gotovo svakodnevno koristi svaka domaćica, a da nije ni svesna da u rukama drži lek za mnoge tegobe.

Ako vas muče bolovi u vratu, leđima, ramenima, kolenima, ili imate bol u peti koji onemogućava da se oslonite na nju, možete da stavite alu-foliju na bolno mesto. Na vaše iznenađenje i sreću, nakon nekog vremena, bolovi nestaju.

Alu-folija pomaže u sprovođenju tokova mikrostruja koje u našem organizmu nose informacije o funkcionisanju organa, a i bol predstavlja samo impuls koji naš mozak registruje kao informaciju.


Jezikom kineske tradicionalne medicine, biotokovi energije, koja teče kroz meridijane, vraćaju se u prirodno stanje i na taj način eliminišu bol i tegobe koje osećamo kao posledicu nepravilnog toka energije.

Svaki meridijan je povezan sa nekim organom, ili više njih, pa regulisanjem toka energije kroz određeni meridijan, lečite i organ s kojim je povezan.

Ovaj zanimljiv način lečenja odavno se praktikuje od strane kineskih i ruskih iscelitelja, a opisan je i u delima psihoterapeuta Vilhelma Rejha, učenika Frojda.

Kako leči aluminijumska folija?

Obična aluminijumska folija, stavlja se na bolno mesto i pričvršćuje se (recimo, flasterom). Lečenje folijom se primenjuje kod svih vrsta bolova: u vratu, leđima, rukama, nogama, zglobovima, kod išijasa, reumatoidnog atrtritisa, trnjenja, naslaga soli. Na isti način leče se čak i postoperativni ožiljci na mestu hirurškog reza. Postižu se dobri rezultati i u lečenju gihta. Za to je potrebno da palac uvijete folijom i pričvrstite zavojem.

Kineski iscelitelji sprovođenje terapije folijom preporučuju u toku 10-12 dana. Svaki dan treba da pričvršćujete foliju na bolno mesto i da držite ceo dan ili noć. Posle napravite pauzu 1-2 nedelje i po potrebi ponavljajte tretman. Folija poseduje i moćno protivupalno dejstvo.

Uz njenu pomoć možete uspešno lečiti prehladu. Za to je potrebno da umotate stopala folijom u 5-7 slojeva, a između svakog sloja stavite papir ili pamučnu tkaninu. Držite taj oblog oko sat vremena. Posle skinite i stavite ponovo posle 2 sata, na sat vremena. Opet napravite pauzu i stavite treći put. Vreme lečenja – 1 nedelja.

Piše: telegraf.rs