VIŠE OD LEKA: Jednostavan recept od prosa razbija KAMEN U BUBREGU!

Ova žitarica ima brojna lekovita svojstva za ljudski organizam, a posebno je efikasna u čišćenju bubrega od sluzi, peska i sitnog kamenja.

Kamen u bubregu najčešće se formira tiho i bez nekih posebnih simptoma, ali kada se “pokrene” uzrokuje žestok bol neretko praćen mukom, bolnim mokrenjem ili čak pojavom krvi u mokraći.

Takođe, mnogi koji su kroz ovo prošli reći će vam i da su bili veoma uplašeni jer bol od kamena u bubregu često “liči” na oboljenje nekog drugog organa pa pacijent može pomisliti da ga boli stomak, slepo crevo, želudac, ali i da je problem ginekološke prirode kod žena, odnosno da je vezan za prostatu kod muškaraca.

Međutim, postoji jedna žitarica koja vas može u potpunosti rešiti ovih muka i učiniti da vaš organizam sam izbaci kamen i to bez ikakvih bolova.

U pitanju je proso – retko alkalna, bezglutenska žitarica koja se u narodnoj medicini koristi kao prirodni lek za lečenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urinarnom traktu). Upravo zbog činjenice da efikasno čisti bubrege od peska i sluzi, te uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, proso je mnogim ljudima pomogao da zaborave na probleme s bubrezima.


Inače, proso je žitarica koja je pristupačna svakome – jeftina je, a možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane.

Ljudi koji je uvedu u svoju ishranu mogu da očekuju brojne blagodeti za svoje zdravlje, a razlog je taj što proso sadrži vitamine A, E i ceo kompleks grupe B, bogat je svim važnim mineralima (kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, magnezijum, sumpor, fluor, jod), snabdeva organizam belančevinama i vlaknima, a sadrži i fitat koji je povezan sa smanjenim rizikom od raka.

Mi vam donosimo krajnje jednostavan recept od ove čudesne žitarice koji potiče iz ruske narodne medicine, a koji će vam pomoći da za svega deset dana očistite bubrege od peska, sluzi i sitnog kamenja, dok će kod većeg kamenja, ukoliko ono postoji, direkto delovati na njihovo razbijanje i smanjenje.

Recept

Uveče, 1 čašu (200 gr) prosa isperite toplom vodom kroz cediljku.
Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.
Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lek.
Prespite tu tečnost iz tegle u drugi sud, tako da vam u prvoj tegli na dnu ostane proso (nemojte ga bacati).
Dobijenu tečnost pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso koji vam je ostao obarite (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta) i dobićete zdravu kašu koju možete da pojedete za doručak ili ga iskoristite kao prilog uz neki ručak (proso je odlična zamena za pirinač).

Uveče pripremite novu porciju vašeg leka za sutradan, po istom postupku, a preporuka je da tečnost od prosa pijete u kontinuitetu 10-15 dana.

Rezultat

Posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno s urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno je tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Piše: telegraf.rs