JESTE LI ČULI ZA MAČJI NOKAT? Ova čudesna biljka se koristi u liječenju raka!

Uncaria tomentosa je medicinski korištena za liječenje upale mokraćnog sustava, astme, kao i za čišćenje bubrega, za reumatizam i bolove u kostima.

Mačji nokat je biljka koja raste unutar kišnih šuma u određenim dijelovima Južne Amerike, posebno u Peruu i Paragvaju. Ova biljka naraste do 30 metara a određeni dijelovi korjena i kore drveta se koriste u medicini.

Od devedesete godine intenzivno se počinje koristiti u Europi i svijetu za liječenje Aids-a i raka. Naime, u mačjem noktu se nalaze odlični sastojci koji poboljšavaju imunološki sustav, a i djeluje kao antioksidans.

Uncaria tomentosa je medicinski korištena za liječenje upale mokraćnog sustava, astme, kao i za čišćenje bubrega, za reumatizam i bolove u kostima. A Indijanci su je najviše koristili za liječenje raznih upala, reume, čireva na želucu, tumora, dizenterije, pa i kod kontrole rađanja. Mačja šapa ili mačji nokat koristio se i u Južnoj američkoj medicini za artritis.

mačiji nokat

Pleme Ashaninka ima i recept kako se koristiti mačjim noktom. Potrebno je skuhati 5–6 kilograma korjenja mačjeg nokta u vodi da bi dobili jednu šačicu ekstrakta. Ovaj ekstrakt se zatim pije po jedna šalica dnevno tijekom perioda menstruacije, a sve tijekom tri mjeseca. Djelovanje ovog tretmana se manifestira na način da dovodi do steriliteta tijekom naredne tri do četiri godine, piše dnevno.hr

Nema kliničkih izvještaja o ozbiljnim kontra efektima ove biljke. Važno je za znati da se ne smije uzimati sa mliječnim proizvodima.

Upozorenje: Ova biljka sadrži oko 10 posto tanina. Predoziranjem mogu nastati problemi na jetri, a može dovesti do problema sa bubrezima. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci.

Preuzeto sa: narodnilijek.com