Nakon ovoga više nikada nećete samo tako baciti koru naranče (VIDEO)

Većina ljudi baca koru naranče, no uvjerit ćete se da je to velika greška nakon što saznate što sve možete učiniti s njom nakon što pojedete slastan i zdrav plod!

Pećnica
Nakon što ste očistili pećnicu, u njoj može ostati neugodan miris. Riješite ga se tako da na pleh stavite koru naranče i pećnicu uključite na 180 stepeni. Ostavite pola sata. Ne samo da će pećnica svježe mirisati, nego će to biti slučaj i s cijelom kuhinjom.

Cipele
Muči vas neugodan miris cipela? Stavite u njih narančinu koru i pustite neka odstoji. Kora će upiti vlagu, te ostaviti svjež i ugodan miris.

Frižider
Jedan od najboljih načina da se riješite neugodnih mirisa iz frižidera je kora grejpa ili naranče. Posolite koru i stavite je u stražnji dio frižidera. Ostavite je dok ne postane potpuno mokra, a potom je zamijenite ako je potrebno.



Za kuhanje
Mnoge ljekovite tvari po kojima je naranča poznata nalaze se upravo u kori! Zato, ako je naranča iz organskog uzgoja, koru osušite i kasnije koristite za izradu voćnih salata, sirupa, sokova ili kolača.

Osvježivač prostora
Nakon što ste ogulili naranču, ne bacajte koru. U zimskim danima kad su radijatori upaljeni savršeno će poslužiti kao osvježivač prostora. Koru stavite na radijatore i uživajte u osvježavajućem mirisu koji će ispuniti vaš životni prostor.

Napravite svijeću
Dok je naranča još cijela, koru prerežite nožem tačno po sredini. Potom jednu polovicu kore lagano odvojite od ploda, i to u jednom komadu, pazeći da bijela kožica ostane na njoj kako bi poslužila kao fitilj. U koru dodajte maslinovo ulje, pazeći da njime malo prelijete i 'fitilj'. U priloženom videu pogledajte kako sve možete napraviti svijeće u domu, uključujući i one od naranče.