Pripremite sami: Čudesni melem koji liječi sve bolesti

Melemom se mogu liječiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i primjerice opekotine. Svakako, valja imati na umu da je mast bezopasna te da vam ne može naškoditi, piše Dnevno.hr.

Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internetskih stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti. 

Za pripremu melema potrebno vam je:

-1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)

-400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)

- 60 grama pčelinjeg voska


Priprema:

U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu s vatre. 

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Smjesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite s vatre i ostavite 20-ak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenku, a u hladnjaku može stajati do deset mjeseci.


Kada je koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan prije svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite je na bolno mjesto. Njome možete ojačati nokte te liječiti hemeroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.