Bijelo pranje kod žena

BIJELO PRANJE KOD ŽENA

Bijelo pranje se kod žena javlja zbog više faktora.

Bijelo pranje izazivaju razne upale maternice, gljivična oboljenja, stres a može biti posljedica i nekih lijekova.

Sekret, odnosno bijelo pranje je normalna pojava kod žena, no u manjim količinama, koje se blago povećaju tijekom plodnih dana.

Ipak, ako se javi pojačano bijelo pranje potrebno je djelovati. Prvo da vas upozorimo da, ukoliko dođe do pojačanog sekreta ne smijete koristiti nikakva kemijska sredstva za intimnu higijenu. Naučnici su utvrdili da bilo koja vrsta sapuna nepovoljno utječe na održavanje kiselosti maternice, što na posljetku narušava zdravlje maternice.

Da bi liječili probleme nastale zbog bijelog pranja preporučujemo da koristite toplu vodu i čaj od kamilice. Nosite pamučni donji veš koji vas ne steže.


MASLINOVO ILI SUNCOKRETOVO ULJE I NEVEN
U prirodno maslinovo ili suncokretovo ulje stavite neven, i pustite smjesu da odstoji par dana po mogućnosti na toplom i sunčanom mjestu. Ulje koje koristite treba da bude bez konzervansa, a umjesto nevena možete koristiti kantarion. S pripremljenim uljem liječite vašu maternicu tako što stavite namočen tampon u ovu smijesu pa onda stavite u maternicu. Legnite i pustite da sadržaj odstoji u maternici što dulje.

SVINJSKA MAST
Svinjsku mast prvo isperite u deset voda. Dakle u zdjelu sa svinjskom masti stavite dovoljnu količinu vode te miješajte sadržaj jedno vrijeme. Vodu odstranite, pa dodajte novu čistu i sve tako ponovite deset puta. Nakon što ste oprali mast možete ju koristiti.

Namažite sloj masti na pamučnu krpu koju kasnije postavite umjesto uloška. Ovu terapiju primjenjujte preko noći, spavajući sa ovim uloškom, a to radite barem10 puta između menstrualnih ciklusa. Ovom terapijom ćete zasigurno izliječiti vaš sekret, a i većinu upala i gljivičnih oboljenja koje imate u intimnoj zoni.

ČAJ OD BIJELE DIVLJE DJETELINE
Čaj od bijele divlje djeteline je jako dobar u liječenju sekreta. Čaj se priprema od cvjetova bijele divlje djeteline koji su osušeni u hladu, a piju se po dvije šalice čaja dnevno.

ČAJ OD BOKVICE
Čaj od bokvice je jako dobar za borbu protiv gotovo svih ženskih bolesti, svakako ga popijte sa vremena na vrijeme.