Spasite se od komaraca

NAPRAVITE ZAMKU ZA KOMARCE
Svakog proljeća, dolaze nam i komarci

Ovog puta biće ih još više, posle katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju i mnogo baruština koje su ostale u dijelovima zemlje gde se voda, do sada, povukla.

Sprejevi, gelovi, mreže za prozore, svijeće koje tjeraju komarce, sve to i dalje je u prodaji i može vam pomoći.

Ali, da li ste znali da od jedne prazne plastične flaše možete napraviti smrtonosnu zamku za čitav roj komaraca? I da to zaista deluje...Sve što vam je potrebno je, kao što smo napisali, prazna plastična flaša zapremine dve "litre", gram kvasca, 50 grama žutog šećera i dva decilitra tople vode, tj. jedna čaša.

Flašu isjecite vodoravno, otprilike na trećinu od vrha. Sipajte vode toliko da, kada vrh flaše okrenete "naopako", i spustite prema dnu, grlić ne ulazi u vodu, već ostane iznad dva, tri centimetra. Tada, selotejpom pričvrstite dva dela flaše.Sipajte toplu vodu i šećer, a potom ubacite i kvasac. Flašu uvijte u krpu i ostavite na simsu, terasi ili kraj prozora koji najčešće držite otvorenim u kući.

Smesa vode, šećera i kvasca proizvodi uglen dioksid koji neodoljivo privlači komarce. Oni će se spuštati u zamku u uletati kroz uzani otvor, a potom ostajati zarobljeni unutra. Praktično i gotovo besplatno.