Najbolji prirodni lijekovi protiv bora

Brisanje bora prirodnim putem se može postići na više načina, ali ne očekujte brzo čudo. 

Kada budete spremne da probate najbolje prirodne lijekove protiv bora, možete poboljšati izgled svoje kože ali postepeno. 

Bore mogu biti izazvane i preuveličane od UV zračenja, zato se potrudite da svaki dan koristite adekvatnu zaštitu, bilo da je ljeto ili zima, da biste spriječile bilo kakvo oštećenje koje sunce može uzrokovati vašoj koži.  Kada ste se pobrinule za to, pokušajte nekoliko sjajnih mogućnosti za borbu protiv bora na prirodan način.Masaža lica

Pravilna cirkulacija može poboljšati izgled vaše kože i ne morate ići na akupunkturu za to, samo malo pritiska koje možete primijeniti svojim prstima. Koristite dva prsta, kažiprst i srednji, i masirajte područja između obrva, sljepoočnice i viličnu kost kako biste povećale cirkulaciju krvi i borbu protiv bora.Maska za lice od papaje i mlijeka

Koristite ovu kombinaciju kao potpuno prirodno sredstvo za borbu protiv bora. Izvadite sjemenke i izrežite papaju prije nego je stavite u blender i dodate mlijeko. Kombinacijom alfa hidroksilne kiseline iz mlijeka i antioksidanasa iz papaje, rezultate ćete vidjeti brzo, ukljućujući čvršću kožu i manje primjetne bore.


Kokosovo ulje 

Jedno od najboljih prirodnih sredstava za borbu protiv bora je kokosovo ulje. Možete se odlučiti da pijete ovo ulje, postepeno povećavajući količinu ili ga možete koristiti direktno na koži da pomogne u obnovi tkiva i vrati elasticitet koži. Ono je prirodni antioksidans i može pomoći u brisanju bora prirodnim putem, pa čak i akni.

Sok od repe i mrkve

Još jedan od najboljih prirodnih lijekova protiv bora je kombinacija soka repe i mrkve, oba su puna vitamina i prirodnih spojeva koji će pomoći vašoj koži da izgleda mlađe. Pomiješajte po kašiku oba soka i nanesite na lice 10 minuta, prije nego što se umijete mlakom vodom i tapkanjem osušite lice.


Čišćenje medom

Koristite med umjesto uobičajenog sredstva za čišćenje lica. Zagrijte med ako je previše gust i dodajte vodu, da ga pretvorite u potpuno prirodni odstranjivač bora, kao i bubuljica.


Hrana za uklanjanje bora

Kada se radi o borama, jednako je važno šta jedete kao i šta stavljate na kožu. Uzmite obilje antioksidanasa iz tamne čokolade i jedite više orašastih plodova,posebno badema, zajedno sa bobičastim voćem, posebno borovnicama i kupinama, kako bi vaša koža stvorila što više kolagena i povratila svoju elastičnost.