Ulje za sunčanje - domaće

Priprema:

Ulje maslinovo po mogućnosti domaće staviti u staklenku. Mrkvu naribati na sitno. Nekoliko oraha zelenih narezati na sitnije. Ako imate dodajte i par cvjetova nevena.

Staviti u staklenku i zatvoriti i nek stoji 40 dana na osunčano mjesto... Ima i brzinska varijanta da u bočici izmješate 2dcl maslinova ulja i 1/2dcl domaćeg vinskog octa i sok od jednog limuna.. Izmješate i imate brzo gotovo ulje za sunčanje. 

Priprema:

2,5 dcl maslinovog ulja 1 mrkvu naribati nekoliko zelenih oraha. Kantarijevo ulje sam prošle godine stavila tj. pomiješala sa ovim uljem i bilo je odlično.

Ima primjedba da ne na jako sunce stavljati jer bi se moglo užestiti, no već 10-ak a možda i nešto više godina radim ovako (ulje mi stoji na sjeveroistočnoj strani u lođi znaći nije prejako sunce)...
Ako imate dodajte i par cvjetova nevena.



VAŽNO KOD SUNČANJA PRVA DVA DANA NE KORISTITI MASLINOVO ULJE

Kad malo dobijete boju onda jer maslinovo ulje privlači i možete izgoriti ovo pišem iz vlastita iskustva iako nemam problema jer imam zahvalnu put.

Inaće maslinovo ulje i usput hrani kožu nema isušivanja i kod perutanja kože nakon sunčanja vrlo je zhvalno.

Ulje se može jedino prije nego idete na more ili sunčanje par dana prije nanesti pola sata prije tuširanja da nahranite kožu jer ipak pravo ulje maslinovo ima i miris a koristimo ga i kao kupku za kosu jer fino hrani i kad nemate s čim skinuti maskaru tu je super maslinovo ulje…