U čašama leglo bakterija

Sjedite u kafiću i tražite čuvenu besplatnu čašu vode (ili pet) da vas ne muči žgaravica od tanke kafe. Evo nečega što niste znali. Pozadina maltretiranja konobara uzaludnim narudžbinama može biti crnja nego što ste mislili.

Voda sa ledom

Veliki broj ljudi dobije led u svojoj vodi, bilo da su ga tražili ili ne. Dejli Mejl je prethodne godine sproveo istraživanje, i rezultati su pokazali da se u kalupima za led nalazi više bakterija neko u vodi koja se nalazi u klozetskim šoljama!

Voda sa limunom

Poneki restorani i kafići će vam u vodu dodati i krišku limuna, ali strašna istina je da je to još jedno stanište bakterija. Rezultati istraživanja objavljeni u ”Journal of Environmental Health” pokazuju da se na blizu 70 procenata takvih kriški nalaze opaki mikrobi.


Ni čaša nije nevinašce

Prije dvije godine, Elzabet Lejmi napravila je istraživanje za ABC News i po američkim restoranima testirala gde su opasne zone što se higijene tiče. Među Top 10 površina na kojima je bilo najviše bakterija našle su se upravo - čaše.

Mada bi osoblje trebalo da čašama dodiruje samo dno, mnogi priučeni ugostitelji se ne pridržavaju tog pravila, pa nema veze da li ćete dobiti oprane čaše, mada deluju čisto na prvi pogled.