Kako ukloniti masno tkivo

Ukoliko se i sami pitate kako ukloniti masno tkivo bez upotrebe skalpela i drugih medicinskih pomagala na pravom ste mjestu.

Najčešča preporuka ljekara je upravo hirurška intervencija koja se radi u opštim bolnicama ili u privatnim klinikama.

Druge metode su lasersko uklanjanje masnog tkiva, uklanjanje lipoma radio-talasima i sl.Ono što trebate znati je da ne postoje apsolutne garancije da vam se masno tkivo na glavi, stomaku, rukama ili bilo kom drugom dijelu tijela neće ponovo pojaviti i nakon što se se podvrgli intervenciji.

Ipak preporuka je da se dijagnostika svakako uradi kod stručnjaka, jer ponekad operativni zahvati i druge navedene metode nisu neophodni, naročito ako lipomi ne prave fizičke smetnje ili ako su zanemarljivo malih dimenzija.

Dermatolozi tada preporučuju između ostalog i prirodne metode lečenja. Jedan recept čija delotvornost više nije upitna, jer je pomogao kod velikog broja pacijenata je mešavina meda sa brašnom.

Recept br.1:

Napraviti ujednačenu smjesu sa brašnom i medom i stavite na masno tkivo.Poželjno je da smjesa ima debljinu od 0,5 do 1 cm. Preko čega se stavlja papirni ubrus, maramica ili gaza kako se smesa ne bi zalijepila sa vašom odjećom.Sada je potrebno ovaj prirodni lijek za masno tkivo držati dan i po (tačnije cijelih 36 sati), pa skinuti i staviti novu smjesu. Celokupna terapija treba da se drži dok ne zamjenite smjesu 5 puta (7-8 dana). Tada dolazi do poboljšanja i vidljivih rezultata jer će nakupina masti da prsne i iscuriće sav gnoj koji se skupio…

Recept br.2 :

Brojne su preporuke narodne medicine za ovaj problem, jedna će vam djelovati pomalo i čudno ali donosi rezultate u pitanju je ubod pčele. Pripadnici starije generacije se itekako sjećaju ovog recepta koji eliminiše masno tkivo na ruci, nogama stomaku. Potrebna su dva pčelinja uboda direkt na oboljelo mjesto, nakon čega će ono posle sedam dana da isčezne.

Kako to izvesti:

Sa odgovarajućom pincetom uhvatiti pčelu i okrenuti žaoku ka mjestu gdje se nalazi masno tkivo i pustite da vas ubode. Verujemo da vas je već’ zaboljelo dok čitate ove redove,međutim ubod uopšte nije toliko bolan. Ovo svakako ne smiju da primjenjuju osobe koje su alergične jer može doći do veoma ozbiljnih komplikacija, kada je neophodna hospitalizacija…

Recept br. 3

Ovu recepturu nam je poslala čitateljka J.M. koja je uspješno uklonila masno tkivo na zglobu ruke. Pomješati žumance sa dvije velike supene kašike soli. Dobijenom mješavinom premazivati oboljelo mjesto do 4 puta dnevno, sve dok masna tkiva po tijelu ne nestanu.

Recept br. 4

Propolis kapi nanesite na problematično mjesto nekoliko dana i masno tkivo na glavi, ruci, stomaku, nogama će se ubrzo povući .

Ako Vi imate još neki prirodni recept koji je Vama pomogao da uklonite masno tkivo, slobodno pišite u komentare i time pomogli ostalima da riješe svoj problem.