Napitak protiv alergija

Za milione ljudi koji pate od alergijskog rinitisa i moraju proljetne i ljetne mjesece provesti skrivajući se u zatvorenom zbog visoke koncentracije peludi u zraku, novi voćni napitak mogao bi donijeti spas od sezonskog kihanja, kašljanja, crvenih očiju i curenja iz nosa.

Šta je “Hayfever aid”

Jedna tvrtka tvrdi da je otkrila ukusan i zdrav način za olakašavanje neugodnih simptoma alergijskog rinitsa, a dobra vijest je da taj čudesan napitak možete napraviti i sami. Juice People, tvrtka koja drži juice bar u Covent Gardenu u Londonu, tvrdi da njihov napitak protiv alergija „Hayfever aid“ sadrži kombinaciju sastojaka s antihistaminskim i antiupalnim djelovanjem koji predstavljaju alternativni lijek za neugodne alergije.

Kažu da taj ukusan napitak pomaže u ublažavanju simptoma i to bez upotrebe bilo kojeg od lijekova koji se inače prepisuju, a koji izazivaju osjećaj omamljenosti i mamurnosti te niz drugih nuspojava. Napitak koji sadrži ananas, limun, jabuku i đumbir pun je vitamina C koji smanjuje na minimum imunološki odgovor tijela.

Nutricionistica tvtke Juice people Adrianna Stoyanova savjetuje osobama koje pate od alergija da taj napitak piju svako jutro tijekom cijele sezone peludnih alergija, odnosno od ožujka do rujna, a poželjno je da se počne i nekoliko tjedana ranije. Prema potrebi, odnosno ako su simptomi izrazito jaki, trebali bi popiti i dodatnu čašu tijekom dana.


Sastojci imaju prirodna antihistaminska i antiupalna svojstva koja pomažu u suzbijanju i ublažavanju simptoma alergije te pomažu tijelu u borbi protiv peludi. Ananas, jabuka i limun tijelu daju veliku dozu vitamina C, moćnog antioksidansa kojeg bi osobe sklone alergijama trebale uzimati što više tijekom proljetnih i ljetnihmjeseci.

U Juice people baru se pripremaju zdravi sokovi od najrazličitijeg povrća, a za to se koriste industrijski centrifugirajući sokovnici i blenderi koji polako izvlače sok iz voća tako da on zadrži sve nutrijente. No, sok možete vrlo lako i sami napraviti u vlastitom domu, navodi Jutarnji.hr. Recept za napitak protiv alergija Izmiješajte u sokovniku

Recept za napitak protiv alergija

• 1 komad đumbira veličine palca
• pola neprskanog limuna, s korom i kožicom ispod nje
• krišku ananasa široku 4 cm
• 1 jabuku
Miješajte sastojke dok ne dobijete gsuti sok, a zatim ga ulijte u čašu punu leda.