Oprez! Ovo je šest uzročnika raka koji su unutar vašeg doma!

Upoznajte se s opasnostima, uklonite ih i priuštite sebi i bližnjima sigurnu okolinu.

Dom je naše utočište, bar ga smatramo takvim.

No, moderno vrijeme unijelo je u to naše domove brojne stvari koje ono što je nekad bilo utočište pretvaraju u opasno mjesto.

Nekoliko naizgled bezazlenih stvari koje gotovi svi danas imamo u domovima, pokazalo se, mogu dugoročno oštetiti zdravlje, pa čak i pridonijeti razvoju raka u organizmu.

Upoznajte se s opasnostima, uklonite ih i priuštite sebi i bližnjima sigurnu okolinu.

1. Osvježivači zraka.

Mnogi od njih u svom sastavu sadrže i kancerogene sastojke. Istraživanje na 13 osvježivača zraka pokazalo je kako većina njih sadrži otrovne tvari koje pogoršavaju simptome astme i uzrokuju reproduktivne probleme. Zamijenite umjetne osvježivače prirodnim. Na primjer eteričnim uljima.

2. Svijeće.

Čak 40 posto fitilja svijeća u sebi sadrže olovne žice, posebno one mirisne.Takva svijeća otpušta do pet puta više olova od onog što se smatra opasnim, posebno za djecu. Izlaganje velikim količinama olova može dovesti do hormonalnih poremećaja, problema s pnašanjem, poteškoća u učenju, i brojnih drugih tegoba.

Ako se ne želite odreći svijeća, samo prijeđite na one od pčelinjeg voska, s pamučnim fitiljom.

3. Pribor za crtanje, pisanje...

Boje, ljepila, vodootporni markeri i slične stvari sadrže otrove koji s epovezuju s alergijama, oštećenjima organa, pa i rakom.


4. Šamponi i gelovi za tuširanje

Imaju više otrova u sebi nego što je poznato. Učinci tih otrova još se istraživaju i ne postoji izravna veza upotrebe šampona i raka. no, mnogi upozoravaju kako ona postoji bez obzira što znanost to još nije dokazala.


5. Antiperspiranti.

Većina ih sadrži kancerogene sastojke, a posebno opasan je aluminij. Izbjegavajte ga u širokom luku jer ono što ide na kožu ulazi i pod kožu.

6. Zavjese za tuš kabine.

Plastične su i zagađuju vodu, a time i okoliš.