-->

Skida glavobolju, otečenost nogu i normalizira tlak za par minuta – Recept!

Ako imate jaku glavobolju, iskoristite ovu jednostavnu metodu i budite sigurni – bit će vam bolje!

Ovaj obični slani oblog, osim što će vas osloboditi glavobolje,
normalizirati će vam i krvni tlak i eliminirati natečenost nogu – za vrlo kratko vrijeme.

Dakle, ako imate jake, neizdržive bolove glave – hitno pripremite ovaj slani rastvor.

Slani rastvor protiv glavobolje – recept:

Prije svega, pripremite oblog od gaze ili tanke pamučne tkanine. Savijte gazu u 8 slojeva, širina obloga treba odgovarati visini čela, a dužina obimu glave. Nakon toga, ugrijte 250 ml vode do 60-70 C i rastvorite u njoj 2 ravne čajne žličice soli. Dobiti ćete 8%-tni slani rastvor. Toplom vodom brzo umijte čelo, uši, potiljak.

Namočite oblog u slanom rastvoru, lagano iscijedite, protresite da se malo ohladi i njime omotajte glavu, uši i potiljak. Da bi se oblog fiksirao, stavite na glavu pamučnu maramu. Nakon toga, lezite. Već poslije nekoliko minuta osjetiti ćete olakšanje, ali ne žurite s uklanjanjem obloga. Ostanite ležati još dvadesetak minuta. Poslije uklanjanja obloga, čelo, uši i potiljak opet operite toplom vodom.Kako ovo djeluje?

Ovo vas može zbuniti. Unos soli u organizam izaziva otečenost i povišen krvni tlak, ali slani oblog preko kože djeluje upravo suprotno; kroz kožu on potiče izbacivanje tekućine iz organizma, odnosno djeluje kao diuretik.

Na sličan način se možete osloboditi od natečenosti nogu.

Oticanje nogu i slani rastvor

Da bi spriječili oticanje nogu, primijenite slani rastvor na sljedeći način: 0,5 kg kuhinjske soli rastvorite u 5 litara hladne vode.

Meki ručnik namočite u ovaj rastvor, blago ocijedite i stavite na lumbalni dio leđa (križa) na 20-ak minuta. Ovaj postupak se provodi tijekom 10 dana, svaku večer prije spavanja. Oticanje će splasniti zbog pojačanog mokrenja, koje počinje uskoro poslije ovakve procedure.

Možete koristiti slane obloge za noge i na drugi način: umočiti komad tkanine u topao slani rastvor, iscijediti i umotati otečene noge. Pokriti noge toplim pokrivačem i držati tako 20-ak minuta.

Odricanje od odgovornosti: Slike, članci ili videozapisi koji se nalaze u članku ponekad dolaze iz raznih izvora drugih medija. Autorska prava u potpunosti su u vlasništvu izvora. Ako postoji problem sa tim pitanjem, možete nas kontaktirati ovdje.