10 pametnih načina da iskoristite regenerator za kosu

Regenerator za kosu ne morate koristiti isključivo njegu kose.  Možete ga iskoristiti na više načina.

Donosimo deset najefikasnijih.

Umjesto pjene za brijanje.

Regenerator za kosu odlična je zamjena za pjenu za brijanje.  Uzmite manju količinu te namažite noge (ruke, pazuh – u zavisnosti koji dio želite da depilirate). Na ovaj način ćete omekšati korijen dlake, a u isto vrijeme i hidratizirati kožu. Posebno se preporučuje ženama koje imaju osjetljivu kožu.

Za pranje osjetljivog donjeg rublja.

Nemojte kupovati skupe deterdžente za osjetljivo rublje. U mlakoj vodu ubacite manju količinu regeneratora za kosu. Rublje ostavite par sati u vodi, a zatim isperite na uobičajen način. Veš će biti čist i predivno će mirisati.

Napravite piling za cijelo tijelo.

Par kašika šećera pomiješajte sa nekoliko kapi limunovog soka i malo regeneratora za kosu. Ovom mješavinom istrljajte cijelo tijelo pa isperite mlakom vodom. Koža će biti meka i predivno će mirisati.


Podmažite rajsferšlus.

Ako primjetite da rajsferšlus na jakni zapinje ili se teško povlači, premažite ga slojem regeneratora za kosu.

Omekšajte zanoktice.

Na kožu oko noktiju, a i same zanoktice, utrljate regenerator za kosu. Na ovaj način koža će biti znatno mekanija, a zanoktice ćete lakše ukloniti.

Bezbolno skidanje flastera.

Ivice oko flastera namažite regeneratorom te pričekajte par minuta da ga upije. Nakon toga jednostavno povucite flaster. Problem riješen!

Melem za ispucale pete.

Pete namažite regeneratorom, dobro utrljajte, navucite pamučne čarape te prespavajte u njima. Ujutro, kada se probudite, otkrićete da vam je koža na petama mnogo nježnija nego prethodni dan.

Regenerator za sjajnu i hidratiziranu kosu.

U bočicu sa raspršivačem uspite mlaku vode, dodajte regenerator za kosu, kašiku soka od limuna i par kapi omiljenog esencijalnog ulja. Ovo je odličan način da vam uvijek na dohvat ruke bude preparat čijim nanošenjem će vaša kosa imati predivan sjaj i izgledati njegovano.

Za skidanje šminke.

Na vatu nanesite malo regeneratora te ga nježno utrljate na lice. Primijetićete da veoma brzo uklanja ostatke šminke sa lica. Nakon toga lice isperite mlakom vodom.

Očistite i zaštitite obuću.

Na vatu nanesite regenerator i dobro istrljate obuću. Cipele i čizme će izgledati kao nove. Takođe, na ovaj način ćete ih dodatno zaštititi od vode i soli.