Kako se otarasiti bubašvaba zauvijek? Provjereno, djeluje sto posto!

Bubašvabe su problem koji ne nestaje sam po sebi.

Bubašvabe su naši nezvani i nepoželjni gosti. Zato, svako ko ima bubašvabe u svojoj kući, želi da ih se otarasi.

Postoji dosta izreklamiranih proizvoda u borbi sa ovom napašću, ali većina njih ima određene nedostatke: bubašvabe nestaju, ali na kratko vreme, u kući ostaje neprijatan miris, a hemijski preparati su opasni po zdravlje ljudi i životinja.

Postoji jedan provjeren način kako da se otarasite bubšvaba, koje se više neće vraćati i zagorčavati vam život.

Recept se sastoji u sljedećem:

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30-50 grama borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Miješajte do stvaranja guste smjese. Od ove smjese napravite loptice prečnika oko 1 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i rasporedite ih po cijeloj kući na vidnim mjestima i po ćoškovima. Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu. Ne zaboravite da mjesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta bubašvaba: površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega sto se nalazi iznad vaših očiju.


Kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osjetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti. Dodirnuće je svojim brkovima i biće osuđena, ako ne na smrt, onda na pakleni svrab. Neće moći da upozori svoju braću, i ne samo zato što nihova komunikacija nije dostigla visoki stepen razvoja, već zato što bubašvaba nije u stanju da poveže lijepu privlačnu lopticu sa posljedičnim patnjama.

Dakle, lopticama će prilaziti sve više novih i zdravih bubašvaba, a odlaziti smrtno oboljele. Štaviše, takva bubašvaba je u stanju zaraziti zdravog kolegu u kontaktu sa njim.

Ispočetka će vam izgledati kako bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću po vašim lopticama i ne osjećaju nikakvu nelagodnost. Ali, nakon 3-4 nedjelje ćete svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih bubašvaba (naravno ako ste ih imali puno). Poslije toga bubašvabe nestaju! Da li zauvijek? Ako se nakon 6 mesjeci pojave ponovo, znači ženke (ili samo jedna) su uspjele da polože jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista. Ponekad bubašvabe mogu dotrčati od komšija, gdje su pokušavali da ih otruju. Ako su vaše loptice na mjestu, ne brinite, kako su dotrčale, tako ce mahnito i pobjeći.

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbijedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i mala djeca, psi ili mačke. Borna kiselina nije otrovna, služi za dezinfekciju, 3% borne kiseline je acidi borici, rastvor za ispiranje oka. Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3%-ni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj cijeni. Jedno sirovo žumance pomiješajte sa 100 ml borne kiseline i dodajte malo brašna i zamijesite loptice.