Imate problem sa hemoroidima? Ovo je prirodni lijek koji možete sami da napravite! (RECEPT)

Ako imate problema s hemoroidima, probajte ovaj prirodni recept. Sigurno pomaže. Mnogi ljudi imaju probleme s hemoroidima, a često ne žele da idu kod lekara i čekaju poslednji trenutak. Zato vam donosimo ovaj prirodni lek, koji sigurno pomaže.

Sastojci:
-300 grama čuvarkuće, čisti listovi oprani
-1 limun opran ubacite u vodu sa jednom kašičicom sode bikarbone, treba da odstoji jedan sat
-750 grama livadskog meda

Kad limun odstoji, treba ga dobro oprati, iseći na kriške i samleti zajedno sa čuvarkućom. Dobićete masu koju treba da procedite kroz gazu i dodate u med. Mešajte drvenom kašikom.

Biće vam potrebna veća tegla, jer ćete dobiti masu od oko 1,2 kg. Teglu čuvajte u frižideru.Svako jutro, na prazan stomak, uzimajte po jednu kašiku ove smese. Koristite drvenu ili plastičnu kašiku.

Ta količina će vam trajato oko mesec i po dana, a duže vam neće ni trebati, jer će hemoroidi potpuno nestati.

Čepići od čuvarkuće:

Za ove čepiće, koji se koriste analno, potrebno je samleti čuvarkuću i pomešati sa svinjskom ili, ako možete da nađete, guščijom mašću. Oblikujte čepiće i zaledite. Koristite ih jedan do tri puta dnevno.

Čaj za lečenje hemoroida:

Oko 20 g mirođije prelijte sa 2 dl ključale vode. Čaj se pije jednom dnevno.

Tokom lečenja hemoroida treba i da povedete računa o ishrani. Izbegavajte ljutu i jako začinjenu hranu i smanjite kafu i slične napitke, a i alkohol bi trebalo da izbegavate u potpunosti.

Piše: telegraf.rs