Uzmite 15-20 SEMENKI LUBENICE, kuvajte 15 minuta i dobićete nešto fantastično (RECEPT)

Svakodnevno korišćenje ovih semenki će vam sigurno promeniti život, barem kad je zdravlje u pitanju, a to je najvažnije.

Semenke lubenice su nešto što smo navikli da bacamo u kantu, ne znajući koliko su lekovite. U njima se nalaze razne hranljive materije, mikronutrijenti, esencijalne masne kiseline i proteini, minerali, vitamini… lista je podugačka.

One sadrže i vlakna, neophodna za normalno funkcionisanje probavnog trakta i antioksidanse koji pospešuju cirkulaciju i poboljšava zdravlje krvnih sudova, čime pomaže kod kardiovaskularnih problema, hipertenzije i erektilne disfunkcije. Čaj od semenki lubenica takođe pomaže da se izbaci pesak i sitno kamenje iz bubrega, piše SupertastyRecipes.


Recept za magični čaj od semenki lubenice: Sameljite oko 20-30 semenki, prelijte sa 2l ključale vode i kuvajte 15 minuta. Ova količina je dovoljna za oko 2 dana.

VAŽNA NAPOMENA: Trećeg dana obavezno napravite pauzu. Čitava kura traje 4 nedelje, ali svaki 3. dan se pravi pauza.

DOBROBITI SEMENKI LUBENICE:

1. Štiti od bolesti srca

Budući da su pune magnezijuma, semenke lubenice štite vaše srce od bolesti i pomaže mu da radi ravnomerno. Pored toga, održava nivo krvnog pritiska i uravnotežuje metaboličke procese.

2. Sprečava starenje

Antioksidansi, kojima su semenke lubenice bogate, sprečavaju starenje. Oni daju snagu vašoj koži i vraćaju joj sjaj i elastičnost, što će dovesti do toga da izgledate mlađe.

3. Čisti kožu od akni i bubuljica

Umočite tufer ili gazu u ulje od semenki lubenice (u videu ispod možete pogledati kako se ekstrahuje ulje iz bilo kog semena) i nanesite na delove kože zahvaćene aknama. Ulje odgovara svim tipovima kože.

4. Jača kosu

Piše: telegraf.rs