Evo šta će da vam se dogodi ako svakog dana 5 minuta budete hodali BOSI!

Svi ljudi su nekada hodali bosi i naše telo je vekovima navikavano na to. Kada smo obuli cipele, naudili smo najvažnijem čulu koje imamo - čulu dodira.

Na našim stopalima i dlanovima postoje tačke koje su povezane s vitalnim organima u našem organizmu. Ako hodate bosi, stimulacijom tih tačaka utičete na sve organe u telu.

Protok energije u telu

Kroz naše telo protiče vitalna energija. Kinezi je zovu “či”, Indijci “prana”, ali suština je u tome da ona utiče na naše zdravlje. Ona teče kroz sistem meridijana koji je sličan krvotoku.

Kad su meridijani protočni, svi organi dobijaju potrebnu energiju za optimalan rad. Kad je neki od meridijana zapušen, organ koji je povezan s njim slabi i, vremenom, ako zakrčenje i dalje traje, dolazi do oboljenja.

Meridijani se završavaju na našim stopalima, pa kad hodate bosi, stimulišete bitne tačke i bukvalno masirate sve organe u telu, odnosno oživljavate protok energije kroz meridijane. To je najbolja akopresurna masaža koja postoji!


Akupresurna masaža stopala

Ako nemate gde da šetate bosi, barem s vremena na vreme uradite akopresurnu masažu stopala. Za optimalno zdravlje i vitalnost, svako jutro pet minuta dobro izmasirajte svaki dlan i stopalo.

Pritisak mora biti snažan, ali ne prejak. Možete isprobati pritisak na kućnoj vagi, on treba da bude, otprilike, od četvrt kilograma do 2 ili 3 kilograma. Posebno obratite pažnju na bolne tačke i ne možete da pogrešite.

Iako je metoda akupresure izuzetno jednostavna, efekti i dobrobiti koje postižete njenom praksom su neverovatne.

Ako vas muče sinusi, napetost, probavne smetnje, manjak energije, česte infekcije, srčane smetnje, poremećaj u radu hormona – sve te probleme možete rešiti pomoću akupresurne masaže.

Akupresurom ćete pomoći obolelim organima da dođu do energije koja im je potrebna za ozdravljenje.

Uzemljite se!

Baš kao što nas sunčeva svetlost snabdeva vitaminom D, tako nas i zemlja snabdeva potrebnom energijom.

Uzemljenje je kontakt sa prirodnim bioelektričnim poljem zemlje, a kada hodate bosi, obnavlja se kontakt s tim poljem.

Kako hodati bos

Krenite od toga da prošetate bosi pet do deset minuta dnevno pa polako povećavajte. U nekom trenutku postaće vam potpuno prirodno da hodate bosi.

Nemojte se začuditi ako se u vama probude mnoga osećanja koja do sada nisu bila tu. To je zato što dolazi do ponovnog spajanja s prirodom. Prepustite se tom osećaju. To je prirodna inteligencija vašeg tela.

Piše: telegraf.rs