MUŠKARCI, MORATE JESTI VIŠE ŽUMANACA: Razlog je toliko jak da ćete ODMAH POČETI!

Ako želite da izgledate kao zvezda, onda morate i da se hranite kao zvezda. Zbog ovoga sve devojke jure za njima.

Svakom muškarcu, jednako kao i ženi, važan je fizički izgled, jer to povećava samopouzdanje. Muškarci, ako želite da povećate sve što vam treba, onda obavezno jedite jaja.

Medicinski stručnjaci, još od polovine prošlog veka, uzrok povećanog rizika od kardiovaskularnih oboljenja vide u visokom nivou holesterola u krvi.

Ako ste skloni srčanim oboljenjima, sigurno ste od doktora čuli da treba da se klonite masne hrane, a pogotovo jaja, piše Men’s Health.

Ipak, postoje stručnjaci koji su se suprotstavili ovom mišljenju.

– Izbacivanje holesterola iz ishrane ima gotovo beznačajan efekat kada govorimo o uticaju na holesterol u krvi i zdravlje srca – kaže profesor na odseku za ispitivanje hrane sa Univerziteta Ilinois, Donald Lejman.


Na tom univerzitetu je urađena studija koja dokazuje da se holesterol iz hrane veoma teško apsorbuje u krv.

Naime, povišen holesterol u krvi nastaje poremećajem metabolizma, pa jetra ne luči u adekvatnoj razmeri dobar i loš holesterol.

Takođe, utvrđeno je da manji procenat ljudi sa nekim oblikom srčanih tegoba ima povećan nivo holesterola.

Naravno, sa biste smanjili holesterol u krvi, treba da izbegavate hranu bogatu trans mastima, kao i da u ishranu ubacite namirnice bogate vlaknima i omega 3 masnim kiselinama.

Ukoliko ste zdravi nema potrebe da ga izbegavate holesterol, jer namirnice, poput jaja mogu da vam pruže najbolji izvor proteina.

Jedno jaje sadrži 6 do 7 grama proteina u zavisnosti od veličine.

Naučnici sa Univerziteta Suri su utvrdili da jaja imaju najbolji odnos nutritivnih vrednosti od svih drugih namirnica. Žumanca sadrže fosfor, cink, vitamin B i brojne antioksidanse.

Ove analize dokazuju da je ova divna namirnica izuzetna za ishranu, a pogotovo za muškarce, jer povećava energiu, smanjuje upalne procese, reguliše telesnu težinu. Ipak za muški pol je najvažnije da jaja obezbeđuju više mišića i bolji rad mozga u vidu memorije.

Muškarci, jedite jaja i bićete lepi i pametni.

Piše: telegraf.rs