PREPORODILA SE: Pila je limun, med i vodu svakog jutra i dogodilo se ČUDO!

Svi mi obično otrčimo do najbliže apoteke čim osetimo prve simptome prehlade ili nas muči glavobolja. Međutim, postoji bolji, prirodniji i jeftiniji način...

Kristal Dejvis, iz Australije, podelila je s nama svoju neverovatnu priču. Naime, pre godinu dana teško je obolela od gripa, lekovi iz apoteke joj nisu pomagali, pa je pokušala nešto u šta ni sama nije verovala, ali – DOGODILO SE ČUDO. Evo šta je napisala:

“Pre godinu dana teško sam obolela od gripa. Lekovi iz apoteke nisu bili posebno efikasni. Jedna žena mi je preporučila da pijem toplu vodu s medom i limunom svakog jutra. Naravno, reagovala sam skeptično na njenu preporuku, ali ipak sam je poslušala. Grip je prošao, međutim, ovaj napitak je počeo da mi se sviđa.

Počela sam da ga pijem svaki dan i ta tradicija traje već godinu dana. Za to vreme moj organizam se transformisao na potpuno neočekivan način. Evo šta se sve kod mene promenilo:

Za godinu dana nisam se nijednom prehladila. Ne muče me više bolovi u želucu.

Treba napomenuti da nikad nisam verovala u snagu narodne medicine. Bila sam rob apoteka. Kad bi me zaboleo stomak – pila sam tablete. Hronični umor – pila sam vitaminske tablete… Nadam se da ste me razumeli.


Za godinu dana čak nisam ni jednom kinula. Moje glavobilje su prošlost. Sada nosim med i limun gde god da krenem. Pijem taj napitak čak i u hotelima.

Više ne pijem jutarnju kafu. I veoma lako se razbudim.

Moj limuno-medeni koktel oslobodio me zavisnosti od kafe. A zajedno sa njom, i od glavobolje. Sada imam mnogo više energije tokom dana. Odlično se naspavam, i nasmejana sam ujutru.

Ranije, da bih se potpuno razbudila, trebalo mi je skoro sat vremena. Sada nisam nervozna i ne pridikujem svojim bližnjima. Zaboravila sam kada sam poslednji put osećala napetost u prvom delu dana.

Ljudi u mojoj okolini su postali zdraviji. I ovo je najveća nagrada.

Ubedila sam celu porodicu da slede moj primer. Tako, tokom prošle godine, grip i druge zimske nevolje, nisam dobila ni ja, ni cela moja porodica.

Ne znam kako deluje ovaj čarobni napitak, ali on radi! Veoma sam zahvalna toj ženi na savetu.

Moj recept:

Obično, za čašu napitka iscedim polovinu limuna, dodajem kafenu kašičicu meda. Sve prelijem toplom prokuvanom vodom. Pijem taj napitak svakog jutra, nakon buđenja.

Trebalo bi da kažem da ukus ovog koktela može da se menja: sve zavisi od meda i limuna, koji konzumirate. Ponekad je kiselkast, ponekad je presladak. Nije to ništa.

Kako to radi?

Pretražila sam medicinske sajtove da saznam u čemu je tu stvar. I shvatila sam nekoliko važnih stvari.

Ovaj napitak štiti vas od infekcija urinarnog trakta.

Limun i med stimulišu rad probavnog trakta, a takođe hidriraju debelo crevo. Kao rezultat dobijete odličan lek protiv zatvora i cistitisa. Napitak je diuretski, a lekari kažu da je on potpuno u stanju da vas zaštiti od problema vezanih za urinarni trakt.

Piše: telegraf.rs