Samo jedan gutljaj ovoga dnevno i jetra će vam biti zauvek zdrava!

Ako hoćete da očistite jetru bez muke, pijte ovaj napitak svakog jutra. Treba vam samo jedan minut za pripremu.

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi, potpomaže varenje, a obavlja još jednu važnu funkciju – čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje.

Otuda je jasno da je čista jetra jednako – zdravlje, vitalnost, energija, lepota i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan želudac popijte kašiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku.

Ovaj “koktel” možete da pijete svakodnevno do kraja života, jer su oba sastojka obične životne namirnice koje koristite svakodnevno.



Posle mesec dana osetićete promene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svež, a izgled pomlađen. Creva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem. Osećaćete se zdravo i bićete puni energije.

Maslinovo ulje pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivni učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših creva. Isti učinak na varenje imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola i doprinosi čišćenju jetre.

Piše: telegraf.rs