ULJE NARA: Posjeduje neverovatna lekovita svojstva koja sprečavaju rak!

Rak i srčane bolesti su najveći neprijatelji čoveka u današnje vreme, a ulje nara sprečava i jedno i drugo.

Nar je na Istoku od davnina bio cenjen kao lekovita biljka, ali na Zapadu je tek odnedavno privukao interesovanje stručnjaka i to ne bez razloga. Kad vidite šta sve sadrži organsko ulje nara, i sami ćete se zainteresovati za ovu čudotvornu, lekovitu biljku.

Organsko ulje nara ima razna lekovita svojstva i ako se uzima oralno, bukvalno će preporoditi organizam i zaštiti ga od mnogoh bolesti.

Lekovita dejstva su brojna, a najvažnije je naglasiti ulogu u prevenciji raka dojke, debelog creva, prostate, pluća, kože i leukemije. Mogućnost prevencije svih ovih oblika raka, ulje nara duguje moćnim antioksidansima koji se u njemu nalaze.

Posebno je efikasan u prevenciji raka dojke i svih oblika raka koji su povezani s estrogenom. Elagitanini i druge fitosupstance koje sadrži ovo ulje potiskuju stvaranje estrogena i tako sprečavaju umnožavanje kanceroznih ćelija koje zavise od estrogena.

Ulje nara bilo je predmet brojnih naučnih istraživanja tokom kojih su otkrivena mnoga lekovita svojstva!Lekovita dejstva oralne primene ulja nara:

– sprečava rak debelog creva, prostate, pluća i leukemije, a sprečava i rast raka dojke i pomaže u terapiji
– smanjuje mogućnost srčanog udara, ateroskleroze, pojave visokog pritiska i drugih kardiovaskularnih bolesti
– reguliše apsorpciju glukoze na nivou ćelije, što je veoma korisno za ljude s povišenim šećerom
– deluje antivirusno i smiruje upalne procese
– pomaže kod problema s kojima se suočavaju žene u menopauzi

Rak i srčane bolesti su najveći uzročnici smrti današnjeg vremena, što dovoljno govori o tome koliko je važno štititi se od tih bolesti. Ulje nara sadrži fitohemikalije koje pomažu u regulaciji holesterola u krvi. Pritom ono snabdeva organizam potrebnim, dobrim mastima, što dovodi do ravnoteže kardiovaskularnog sistema i tako štiti od infarkta i drugih bolesti koje ugrožavaju zdravlje srca.

S druge strane, štiti od mnogih, najčešćih vrasta raka, što čini ovu namirnicu jednom od najvažnijih u ishrani današnjeg čoveka. Svako ko razume važnost ishrane u očuvanju zdravlja, razumeće i zašto na našem dnevnom meniju mora da se nađe ulje nara. Ali, ono se može koristiti i na drugi način.

Prednosti spoljne upotrebe ulja nara:

– sprečava nastanak bora
– regeneriše i podmlađuje kožu
– ubrzava zarastanje rana i opekotina
– ublažava simptome ekcema i psorijaze
– povoljno utiče na zdravlje i lepotu grudi
– ublažava štetan uticaj preteranog izlaganja suncu
– odličan je lubrikant

Način primene:

Ulje nara se uzima 1-3 puta dnevno po 25 kapi. Ova preporučena doza se ne sme prekoračiti.

Kapi ulja nara je najbolje koristiti zajedno sa kapima ekstrata nara.

Piše: telegraf.rs