Zašto bacate koru od banane? Ona je zdrava!

Sigurno niste imali predstavu koje sve zdravstvene probleme možete da lečite korom od banane, a pritom mogu da posluže za još nešto.

Banane obiluju prirodnim, rastvorljivim vlaknima i sadrže čak tri vrste prirodnog šećera. Uz to, odličnog su ukusa pa su mnogima omiljeno voće još od malih nogu.

Prema nizu nutricionističkih istraživanja, banane su izuzetno delotvorne za uklanjanje niza zdravstvenih problema.

Umesto za lekovima, slobodno posegnite za bananama ako vas muče sledeće stvari. Međutim, kore od voća nekad sadrže više nutritivnih sastojaka nego unutrašnjost voćke. Takav je slučaj i sa korom od banane. Postoje razne upotrebe ove kore za koje verovatno niste znali, što medicinske, što praktične prirode.

Izbeljivanje zuba

Jeste li znali da koru od banane možete koristiti i za izbeljivanje zuba? Samo vam je potrebna unutrašnja strana kore. Ako svoje zube nekoliko nedelja trljate unutrašnjom stranom kore od banane, uskoro će biti beli kao sneg.


Rešite se bradavica

Uzmite zavoj i komad kore od banane. Unutrašnju stranu kore od banane stavite na bradavicu i sve umotajte zavojem. Prespavajte s ovim zavojem. Postupak ponavljajte nekoliko puta i bradavice će vam nestati.

Rešite se akni i bora

Želite da se rešite akni i bora? Kora od banane je odličan borac protiv tih problema! Kora od banane koži daje hranljive materije. Sve što treba da uradite je da stavite koru od banane na ugroženo područje i istrljate kožu njome. Tretirano područje nemojte ispirati 30 minuta.

Smanjuje simptome psorijaze

Kora od banane može značajno da smanji simptome psorijaze. Sve što je potrebno jeste da trljate ugroženo mesto korom od banane. Nakon utrljavanja, treba sačekati 10 minuta da sastojci iz banane počnu da deluju.

Odličan analgetik

Imate iritaciju kože? Trljanje kože korom od banane će pomoći. Posle 10 minuta, videćete promenu.

Protiv uboda insekata

Utrljavajte koru od banane na mesto gde vas je ubo insekt i ubrzo ćete osetiti olakšanje.

Odlično sredstvo za čišćenje

Nameštaj, obuća i srebro, mogu se čistiti unutrašnjom stranom kore od banane. Vaše stvari će ponovo zasijati bez mnogo truda!

Piše: telegraf.rs