Riješite se zubobolje u roku od dvije minute!

Jedan od najgorih bolova je upravo zubobolja, a ovaj trik spasiće vas do odlaska kod zubara jer će bol nestati vrlo brzo.

Riječ je o metodi koju ljudi koriste od davnina. Klinčić je poznat kao vrlo ljekovit začin. Na primjer, u Indiji ga koriste još i danas, a smatraju ga i najboljim prirodnim lijekom protiv zubobolje. U stara vremena, koristili su ga i za uklanjanje neugodnog mirisa iz usta. On sadrži tvari koje imaju anestetsko i protivupalno djelovanje.

Njime možete zaustaviti zubobolju za svega dvije minute. Za to možete koristiti cijeli klinčić, njegov prah i ulje. Za koju god metodu se odlučili, najprije isperite usta toplom slanom vodom.

Tri metode ublažavanja boli:


Cijeli klinčić

Dva, tri klinčića stavite u usta, pokraj zuba koji boli. U ustima će malo omekšati, a tada ih lagano žvačite jer će na taj način iz njega izaći još više ljekovitih tvari.

Prah klinčića

Uzmite malo praha i stavite ga između zubnog mesa i obraza pokraj zuba koji vas boli.

Ulje od klinčića

Za njega kažu da pomaže najbrže. Pomiješajte nekoliko kapi ulja sa pola kašike maslinovog ulja. U to uronite komadić vate (ili štapić za uši) pa lagano tapkajte po mjestu koje vas boli. Vrlo brzo ćete osjetiti olakšanje.

Preuzeto sa: avaz.ba