Kako se rešiti milija sa lica: Domaći piling koji uklanja ružne bele tačkice! (RECEPT)

Mogu da nastanu kao rezultat preteranog rada lojnih žlezda, usled oštećenja kože i kao posledica opekotina od sunca..

Milije (milijumi) su vrlo rasprostranjen problem kod ljudi, nezavisno od godina.

Ove bele tvrde tačkice, koje se mogu pojaviti na celom licu, formiraju se tako što keratin, koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože, praveći malu cistu u obliku belih tačkica.

Takođe, mogu da nastanu kao rezultat preteranog rada lojnih žlezda, usled oštećenja kože i kao posledica opekotina od sunca.

Nažalost, bez određenih procedura, oni neće sami od sebe nestati, ali taj kozmetički problem lako možete da pobedite u kućnim uslovima! Najbolje je koristiti kompleks prirodnih sredstava i rezultati će vas obradovati.


Postupak uklanjanja milija sa lica:

Umivanje hladnom vodom

Umivanje vrlo hladnom vodom doprinosi sužavanju pora na licu i odlična je preventiva protiv milija i drugih problema sa kožom.

Piling za lice od limuna i šećera

Limun ima fantastična antibakterijska, antiseptička, izbeljivačka i antioksidantna svojstva. On se, kao prirodno sredstvo, konstantno pojavljuje u preparatima za negu lica.

Za piling vam treba šećer, limun i maslinovo ulje. Dobro sjedinite sastojke pa nežno utrljavajte piling na lice kružnim pokretima i ostavite da odstoji 15-20 minuta, a zatim isperite.

Eterično ulje čajnog drveta

Ulje čajevca je prirodno sredstvo za dezinfekciju kože. Ima antibakterijska i antifungalna svojstva, što pomaže da koža bude čistija i otpornija na infekcije. Posle pranja lica, ulje nanesite na mesta zahvaćena milijama pomoću štapića za uši. Ostavite da prenoći, a ujutro isperite.

Prah nara

Uzmite koru nara i osušite je u rerni da dobije braon boju. Nakon toga,  pomoću mlina za kafu isitnite je u prah. Napravite masku tako što ćete pomešati prah sa limunovim sokom.

Nanesite masku na lice, neka odstoji 15 minuta, pa isperite. Nanosite ovu masku nekoliko nedelja 2-3 puta sedmično i nedostaci na koži bi trebalo da nestanu.

Ukoliko je vaša koža sklona pojavi milija, pokušavajte da izbegavate duži boravak na suncu.

Preuzeto sa: kurir.rs