Evo koliko PIVA možete da popijete da biste izlečili MAMURLUK brže nego lekovi!

Konstantan bol ne treba lečiti konzumiranjem alkohola u velikim količinama..

Mamurluk jutro posle, ume da bude prilično neprijatan. Glavobolja ili problemi sa stomakom, se uglavnom rešavaju uzimanjem lekova protiv bolova.

Najnovija istraživanja su pokazala da dve krigle piva, mogu ublažiti bol efikasnije od lekova protiv bolova. Alkohol u krvi podiže prag bola, i tako smanjuje intenzitet istog.

Međutim, još uvek nije objašnjeno da li alkohol smanjuje osećaj bola jer utiče na receptore u mozgu ili samo zato što smanjuje anksioznost, pa čini da se intenzitet bola smanji.


Dr Trevor Tompson sa Grinič Univerziteta u Londonu, izjavio je da se dejstvo alkohola može uporediti sa kodeinom (opijat koji se koristi u medicini kao analgetik) i da je efekat moćniji od paracetamola.

Trenutno nema leka bez neželjenih efekata, a alkohol može da doprinese smanjenju bola, ali to ne znači da konstantan bol treba lečiti alkoholom. Loša strana ovih studija jeste potencijalna zloupotreba alkohola.

Stručnjaci preporučuju ne više od šest krigli piva ili jedna flaša vina nedeljno, kako ne biste napravili novi problem i to na duge staze.

Preuzeto sa: telegraf.rs