6 godina nije jela meso - a onda se njenim očima dogodilo nešto NEVEROVATNO

Jedan Kanađanka primetila je kako su joj oči drugačije boje - postale su vrlo svetle i mnogo lepše nego pre. I odlučila je da sazna kako joj se to dogodilo...

Nakon šest godina sirove veganske ishrane, Karli Frejzer iz Kanade primetila je da su njene oči promenile boju. Prijatelji i poznanici počeli su da je ispituju kako joj je to uspelo, pa je odlučila da svoje iskustvo podeli sa svima.

Ovo je Karlina priča:

Pre nego sam se pre šest godina okrenula sirovoj veganskoj hrani, moje oči bile su tamnozelene sa smeđim pegama. Sada su vrlo svetle, sivkasto plave sa malo zelene, te smeđim okvirom oko zenica. Kako se to dogodilo? Zainteresovala sam se i odlučila da saznam, pa sam počela da kopam dublje…

Ovo sve će verovatno zvučati čudno ljudima koji čitaju ovaj članak.

Oči nisu samo prozor duše već su prozor onoga što se dešava unutar tela. Boja, čistoća i jasnoća naših očiju direktan su odraz toga koliko je naše telo čisto iznutra.


Dr Robert Morse, specijalista za detoksikaciju, veliki iscelitelj (85 odsto uspeha u lečenju više od 250.000 pacijenata) i iridolog, napravio je nekoliko videa o tome kako sirova ishrana zapravo može promeniti boju očiju.

Naime, iridologija je način utvrđivanja zdravstvenog stanja čoveka na osnovu boje, linija i mrlja u šarenici oka. Šarenica je kao mapa sa oznakama po kojima je moguće otkriti u kakvom su stanju različiti organi u telu.

Žučkasa boja oko zenice je glavni pokazatelj koliko je toksično vaše telo – manje žućkastog znači i manju toksičnost – i obrnuto.

Ako razmišljate o toksinima i o stvarima koje se svakodnevno konzumirate, to zapravo možete videti u svom telu kroz oči.


Ja sam tokom tinejdžerskih dana svakodnevno jela puno čipsa, slatkiša, pice i druge brze hrane. Moja majka je uvek kuvala, ali ta hrana je bila vrlo masna i nije sadržavala ono zdravo što je mom telu bilo potrebno. Imala sam velikih problema sa varenjem i patila sam od prekomerne težine – u dobi od osam do 15 godina.

Prebacila sam se na sirovu, biljnu ishranu i probava mi se odmah poboljšala, a simptomi nervoznog creva su sasvim nestali. Dodavanje više vlakana pročistilo je moje telo od otrova. Naučila sam kako da kombinujem hranu i tako pomognem svojoj probavi.

Osim toga, potpuno izbacivanje hrane životinjskog porekla bilo mi je najbolja odluka u životu. Nikad nisam imala toliko energije, nikada nisam toliko dobro spavala…

Kada sam ozdravila svoje telo sirovom hranom, moje tamnozelene oči su postale mnogo svetlije, što je zapravo pokazatelj mog zdravlja. Ali nije se samo njihova boja promenila, tamne pege na dužici su nestale.

Ono što sam vam mojom pričom želela poručiti jeste to da su naše oči direktan odraz našeg zdravlja. Nikad nisam mislila da je moguće postići to da im se boja promeni, ali eto – desilo se. I ne samo da moje oči izgledaju srećnije, već sam i ja srećnija, osećam se mnogo bolje nego pre, ispričala je Karli za livelovefruit.com.

Preuzeto sa: telegraf.rs