Ove začine i biljke unesite u kuću: Oteraćete nesreću i siromaštvo!

Ako niste baš pri novcu, pokušajte s malo bosiljka, dok će ruže da učine čudo za romantiku, ljubav, prijateljstvo i porodične odnose...

Brojni začini i biljke koje koristimo i koje možda baš sad imate u svojoj kuhinji, imaju i drugu namenu osim da daju bolji ukus jelima. Otkrivamo koji su to začini i za šta su dobri.

Bosiljak za bogatstvo i prosperitet

Ako niste baš pri novcu, pokušajte s malo bosiljka. Naravno, konzumiranje bosiljka vas neće obogatiti, ali moglo bi da pomogne da preispitate sebe šta je za vas zaista "blago". Pokušajte da ga konzumirate tokom jutarnje užine za plodonosniji ostatak dana.

Ruže za ljubav i prijateljstvo

Znate da su ruže simbol ljubavi i prijateljstva, pa zašto ih ne iskoristiti kako biste poboljšali odnose oko sebe? One će učiniti čudo za romantiku, ljubav, prijateljstvo i porodične odnose. Mogu da se koriste i kao začin u hrani, a od njih možete da napravite i piling ili tonik za telo.


Ruzmarin za isceljenje

Ako ste emocionalno povređeni, ruzmarin će da pomogne da se umire i izleče nevidljive rane. Veruje se da će smiriti trenutna osećanja, ali i da vam pomogne da inače emotivno postanete jača osoba.

Beli luk za zaštitu

Beli luk eliminiše sve vrste neugodnosti. Ima brojne zdravstvene prednosti, ali to je takođe povezan s odbranom od zlih stvari, pa će vaš dom biti duhovno zaštićen.

Majčina dušica za znanje

Prema verovanjima, majčina dušica je povezana sa znanjem i razumevanjem. Ako ga budete koristili, možda vam pomogne da bolje shvatite neke veze i odnose u svom životu.

Karanfilić za privlačnost

Tu nije reč samo o seksualnoj privlačnosti. Karanfilić će vam pomoći da shvatite šta vam je zaista potrebno i kako do toga doći. Osim kao začin za jelo, možete ga dodati u kupku.

Nana za jasno razmišljanje

Ako prolazite kroz težak period u kojem morate da donesete neke važne životne odluke, pokušajte da sednete uz šoljicu čaja od nane i da očistite svoje misli. Kao dodatni bonus, ona ima pregršt zdravstvenih beneficija.

Lavanda za lepotu

Ponekad, svet izgleda kao ružno mesto i moramo ponovo da pronađemo životnu lepotu. Lavanda je umirujući cvet koji može da pomogne da se opustite i pogledate svet oko sebe drugačijim očima. Može da pomogne i da pronađete lepotu u sebi. Koristite proizvode za kupku na bazi lavande.

Žalfija za čišćenje

Žalfiju u raznim kulturama smatraju dobrom za pročišćavanje kuće od negativnosti ili uticaja štetnih misli.

Cimet za sreću

Ako ste u potrazi za malo sreće, dodajte cimet u šoljicu čaja ili u omiljeni dezert. Kao i bosiljak, povezuju ga s blagostanjem i veruje se da stimuliše intuiciju koja vam može pomoći da u svoj život unesete sreću i izbegnete loše stvari.

Preuzeto sa: stil.kurir.rs