Čaša zlatnog mlijeka – Piće koje mijenja život!

Po čemu je to posebno “Piće koje mjenja život”, a koje se zove zlatno mlijeko i postalo je hit na internetu

Glavni sastojak recepta za pripremu zlatnog mlijeka je kurkuma, biljka iz porodice đumbira, točnije Zingiberaceae, a koja raste u zemljama južne Azije.

Indijski šafran, kako još zovu kurkumu, dobiva se od korijena biljke Curcuma longa, koji u svojoj tamnosmeđoj kori čuva meso intenzivne, tamno narančaste boje.

Kako je iz obitelji đumbira, svježa kurkuma je aromatična, ljuto-žarećeg, blagog gorkog i smolastog okusa.

Sadrži aktivne sastojke koji imaju više od 150 terapeutskih učinaka na tijelo: kurkuma je antiupalno sredstvo, analgetik, antiseptik, jača imunitet, detoksikator je, regulira metabolizam, kontrolira tjelesnu težinu, poboljšava memoriju, smanjuje trigliceride, uravnotežuje krvni tlak.

čaša mlijeka

Ipak, njegova zlatna prednost je što je i – antikancerogen (znanstveno dokazano)! Iskoristite kurkumu i popijte čašu zlatnog mlijeka, najbolje prije odlaska na počinak.

Kurkuma u prahu dostupna je cijele godine, a lako ćete je prepoznati po tome što jako nalikuje curryju. Nakon kupnje valja je obavezno čuvati u tamnoj staklenci.

Recept za “Zlatno mlijeko”

  • 1/8 žličice kurkume
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 žličice bademovog ulja (ili mljevenih badema)
  • med
  • cimet

Priprema:

Zakuhajte mlijeko i dodajte mu kurkumu te nastavite kuhati na laganoj vatri 3 do 5 minuta.  Kad se mlijeko prohladi, dodajte bademovo ulje i malo cimeta. Popijte svježe pripravljeno.

Preuzeto sa: narodnilijek.com