Kako brzo ukloniti (fibrome) sitne bradavice sa kože?

Fibromi – sitne bradavice su kožne benigne izrasline koje izgledaju kao mali, mekani balončići koji vise na koži…

Iako su bezopasne, većina nas ih želi ukloniti jer se pretežno nalaze na neugodnim mjestima, posebno na vratu. Danas ćemo objasniti kako da ih potpuno bezbolno uklonite uz pomoć samo jedne namirnice…

Sve što vam je potrebno jeste jabučni ocat (jabukovo sirće) i nekoliko flastera, najbolje je da nađete male kvadratne flastere, unutra vata, a okolo ljepilo.

Prije nego što počnete sa postupkom vrlo je bitno da je površina oko fibroma čista i suha. Otpakujte flaster i na njega pažljivo nakapajte par kapi jabučnog octa, ne previše, dovoljno je da navlaži vatu na flasteru. Zatim flaster vatom prislonite na fibrom koji želite ukloniti.

fibroni-sitne bradavice

Svaki dan prilikom tuširanja skinite flaster, i nakon tuširanja stavite novi. Postupak ponavljajte dok fibrom sam ne otpane, najviše 4-5 dana!

Nakon ovog postupka ostat će mala mrlja na mjestu gdje je boravio fibrom koja će vremenom izblijediti i postati neprimjetna. Možete ga primjenjivati na više mjesta istovremeno.

Ovaj recept je 100% učinkovit i bezbolan te traje svega nekoliko dana. Nadamo se da smo i ovog puta bili korisni, ako i Vi isto mislite podijelite ovaj članak sa prijateljima.

Preuzeto sa: narodnilijek.com