NE KUVAJTE VEĆ PROKUVANU VODU: Većina pravi ovu grešku, a ne zna da je opasna za život!

Mnogi imaju običaj da ranije skuvanu vodu koja ostane u kuvalu kasnije opet prokuvaju po potrebi. Takva voda je jako štetna po zdravlje jer prilikom novog ključanja oslobađa arsen, nitrate i fluor..

Većina ljudi ranije skuvanu vodu koja ostane u kuvalu kasnije opet prokuva po potrebi, međutim takva voda je jako štetna po zdravlje. Višak vode koji ostane nakon kuvanja treba prosuti i uvek sipati novu.

Kada se kuva, voda izgubi štetne materije, međutim ako se kuva drugi put tada će sve ono dobro što je ostalo u njoj iščeznuti. Ako vodu ostavite predugo da se kuva ili je ponovo prokuvate, njeni hemijski sastojci se menjaju, a zdravi minerali postaju štetni.


Evo šta se stvara u vodi ako odlučite više puta da je kuvate:

Arsen

Ako konzumirate prokuvanu vodu, tokom vremena, možete da se suočite sa trovanjem arsenom, što bi moglo dovesti do velikog broja veoma ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, srčana oboljenja, neurološki problemi, pa čak i neplodnost.

Nitrati

Nitrati se nalaze u zemljištu, vazduhu, vodi i mnogim stvarima u oktuženju. Ali kada su izloženi visokoj temperaturi, to može biti opasno - u takvim okolnostima postaju kancerogeni i povezani su sa različitim vrstama raka.

Fluor

Ako uzmete previše fluora, možete doživeti neurološke probleme. Deca koja imaju previše fluora mogu patiti od kognitivne zaostalosti.

S obzirom na pomenute informacije, sledeći put kada odete da ponovo prokuvate vodu, razmislite još jednom, jer na taj način sebe i druge izlažete veoma opasnim toksinima.