Zapalite lovorov list - nećete vjerovati što se tada događa!

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi dišne puteve...

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima.

Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd.

lovorov list

Ovo je nekoliko načina na koje ga možete koristiti za zdravlje:

  • Pomaže kod tjeskobe i umora, razbuđuje - kombinacija kemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.  
  • Tjera sluz iz pluća - lovorov list je stimulans dišnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru - inhalirati. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu. 
  • Pomaže kod dijabetesa - istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje razinu glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2. 
  • Dobar je za probavu - stavljate ga što više u hranu ili izmasirajte trbuh uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu. 
  • Za pravilan rad srca - organski spoj pronađen u lovoru jača stjenke kapilara u srcu i pomaže eliminirati loš kolesterol iz tijela. 
  • Liječi upalu zgloba - uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. 
  • Kod urinarnih infekcija - pomiješajte prah od lovora s mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema.

Preuzeto sa: 24sata.hr