Začin koji imamo svi u kući može prirodnim putem da ukloni mladež za samo tri nedelje!

Promene na koži, stopalima i licu trebalo bi da pratimo stalno i redovno kontrolišemo.

Mladeži mogu predstavljati smetnju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti posebno ako se nalaze na nezgodnom mestu i plašite se da ih ne zakačite, otkinete ili povredite. Ako vam je dosadilo da ih gledate i želite da ih uklonite prirodnim putem, bez odlaska na hiruršku intervenciju, ovo su neki od načina.

Ove tamnije promene na koži  razlikuju se u zavisnosti od veličine, oblika i momenta nastajanja. Mogu biti potpuno ravni ili izbočeni. Odrasla osoba u proseku ima 10 do 40 mladeža, većina njih nastaje tokom detinjstva i u ranim dvadesetima ali se mogu pojaviti i kasnije. Uglavnom su bezopasni, mada u nekim slučajevima mogu prerasti u karcinom.

kim-mladezi

Pre nego što se odlučie da bilo šta pipate, imajte na umu da svaki sumnjivi mladež zahteva odlazak kod doktora i konsultacije stručne osobe.

Kim

Prirodni lekovi preporučuju da napravite pastu kima i vode. Ovaj preparat nanosite na mladeže tri nedelje.

Eterično ulje

Ako imate više mladežaa po celom telu, preporučuje se vruća kupka u koju ćete sipati sodu bikarbonu, jednu čaša morske soli, šest kapi ulja od lavande i tri kapi tamjana.

Ulje od lanenog seman i med

Ulje od lanenog semena pomaže pri uklanjanju mladeža prirodno, dok med pomaže u sprečavanju sekundarne infekcije i ožiljaka. Počnite pranje pogođenog područja mlakom vodom i osušite, a zatim pomešajte jednu kašičicu praha od lanenog semena sa dovoljno lanenog ulja i meda kako biste stvorili pastu. Ovu smesu nanesite direktno na mladež i pokriti gazom. Posle sat vremena, operite mlakom vodom.

Recept: telegraf.rs