Ako imate manjak energije i često vas svrbi koža odmah prestanite jesti ovu namirnicu!

Zdrava ishrana je vrlo bitna , to smo mnogo puta u našim člancima naveli. Ne možete biti zdravi niti izliječiti neku bolest,ako se ne hranite zdravo.

Tako npr. velik unos soli, masti, šećera začepljava krvne sudove i dovodi do srčanog udara. Osim toga, dobit ćete dijabetes, srčane probleme, probleme sa bubrezima i mnoge druge.

Nemojte se igrati s tim. Zar vam je bolje da se trujete lošim namirnicama ili da budete zdravi i da spriječite bolesti?

Dijabetes je bolest koju mogu imati i mladi i stariji. To je bolest s kojom se može normalno živjeti ukoliko redovno uzimate terapiju i hranite se zdravo.


Ne vrijedi vam piti lijekove, ako se nećete zdravo hraniti. Pazite na sebe i ne dozvolite da zbog nebrige o ishrani i terapiji dovedete svoj život u opasnost.

Ukoliko imate dijabetes, a ne pazite na to, možete umrijeti, oslijepiti, ali i da vam bude amputiran ekstremitet. Stoga, hranite se zdravo, krećite i sve će biti uredu.

Nemojte konzumirati puno slatkiša, pogotovo ne vještačka pića koja su puna šećera, otrova, boja. Povećavaju vam rizik od nastanka svih oboljenja.

Radije pijte prirodne sokove koji vas liječe i sprječavaju teške bolesti. Velika konzumacija šećera odvodi do raznih problema, a još ćete postati anksiozni, depresivni.

Preuzeto sa: lijekizprirode.com