Trik kako odlediti stakla auta za par sekundi - bez struganja!

Ako nemate kupovni sprej za odleđivanje stakala ili ga ne želite kupovati, posegnite za dva vrlo jeftina sastojka i napravite ga sami. To vam je minuta posla, a zaista pomaže!

Ukoliko pri ruci nemate sprej za odleđivanje stakala na automobilu, napravite ga sami. Sve što vam je za to potrebno su alkohol i voda.

Ulijte ih u bocu s raspršivačem u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode). Pošpricajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će omekšati i i lako ćete ga ukloniti, bez mukotrpnog struganja.


Dodatni savjeti:

Zaboravite vruću vodu - Zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji zbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.

Iskoristite kreditnu karticu - Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu - posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući.

Stavite karton na stakla - Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopće ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari ručnik.

Preuzeto sa: 24sata.hr